PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Collectedoelen juni 2022 Collectedoelen juni 2022

5 juni Zending Zuid Afrika:
Vandaag collecteren we via Kerk in Actie voor mensen in Zuid-Afrika, in KwaZulu-Natal, die alle moed verloren waren. Ze leven al generaties lang in armoede en weten soms niet hoe ze dit ooit kunnen doorbreken. Een christelijke ontwikkelingsorganisatie weet hun wanhoop om te zetten in hoop en actie. Ze brengen mensen bij elkaar en inspireren hen met Bijbelverhalen, die laten zien dat God mensen kracht geeft in moeilijke omstandigheden. Ze leren hen hoe ze met betere landbouwmethoden de voedselopbrengst kunnen verhogen. In het kader van ‘jong geleerd, oud gedaan’ investeert de organisatie juist ook in kinderen, zodat er een structurele verbetering van de leefomstandigheden optreedt. Mensen leren kleine handeltjes op te zetten. Als ze zien dat hun leven erop vooruit gaat en dat goed samenwerken loont, raken ze geïnspireerd.
Een voorbeeld: Xolile is 13 jaar en woont samen met haar broers en zussen bij haar oma. Haar oma brengt veel tijd door in haar tuin; verbouwt en kweekt daar groente en fruit. Ook repareert ze kleding voor extra inkomsten. Xolile helpt haar oma door de tuin te besproeien en door de herstelde kleding naar de eigenaren terug te brengen. Xoliles oma is enthousiast over de training, die ze heeft gekregen. Haar bedrijfje bloeit als nooit te voren. “Ik heb geen geldzorgen meer en kan goed voor mijn kleinkinderen zorgen. Ik geniet ervan, om te zien hoe gezond en blij ze zijn”, zegt ze.
Vandaag is het Pinksteren: het feest van de Geest, die mensen over de hele wereld inspireert. De  mensen in KwaZulu-Natal zijn daar een prachtig voorbeeld van. 


12 juni Werelddiaconaat Myanmar:
Gezinnen in Myanmar, waarvan een kind of volwassene gehandicapt is, zijn extra kwetsbaar. Zij behoren vaak tot de allerarmsten, hebben te maken met extra (medische) kosten, maar hebben nauwelijks toegang tot zorg, onderwijs en werk. Kerk in Actie zet zich in om de toegang tot onderwijs, werk, inkomen en zorg voor deze mensen te verbeteren. Zij stimuleert enerzijds deze groep zich te ontwikkelen. Anderzijds krijgen lokale kerken, gemeenschappen en bedrijven voorlichting en training, over hoe zij mensen met een beperking een volwaardige plek kunnen bieden en hen (diaconaal) kunnen ondersteunen.19 juni orgelfonds:
Het is goed om ons orgel met regelmaat te laten inspecteren en te onderhouden, zodat we er, tijdens onze diensten, van kunnen blijven genieten. Dit kost geld. Vandaar dat er, in het collecterooster, collecten voor het orgelfonds opgenomen zijn.26 juni SchuldHulpMaatje:
Naastenliefde is onze basis en het evangelie onze inspiratiebron. Dat betekent dat elk mens waardevol, uniek, gelijkwaardig en geliefd door God is en aandacht, (zo nodig) zorg en ondersteuning verdient. Alles wat SchuldHulpMaatje doet, is er op gericht om mensen met (dreigende) schulden vroegtijdig te bereiken en hulp te bieden. Dit doen we via internet en met getrainde vrijwilligers die, deskundig en op persoonlijke wijze, mensen kunnen helpen naar een schuldenvrij leven. Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staan daarbij centraal.
Met onze SchuldHulpMaatje aanpak willen we een structurele bijdrage leveren, aan het oplossen van de toenemende schuldenproblematiek. Deze aanpak, die aanvullend is op de reguliere schuldhulpverlening, is gebaseerd op samenwerking met overheden en maatschappelijke organisaties. Hiermee versterken wij de diaconale inzet van kerken, christelijke geloofsgemeenschappen en organisaties.
Samen lukt ‘t…….dat is waarin wij geloven bij SchuldHulpMaatje. Zeker als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Zonder te oordelen, maar gewoon met je aan de slag gaat, om weer financieel orde op zaken te stellen. Onze maatjes doen dat!


 
terug
 
 
 

Inloggen

 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.