PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Kindernevendienst juni 2020 Kindernevendienst juni 2020
Hallo allemaal,
Samen staan we sterker, als gemeente gaan we dit aan. Als alles in de wereld anders is, blijven wij als gemeente overeind staan! Nog steeds wordt ons leven overspoeld door een virus genaamd corona. Bij het openen van de krant, de sociale media, in winkels, op de tv en ga zo maar door. Gelukkig stromen de eerste positieve berichten ook binnen. Is er weer wat meer hoop! Zoals ik al eerder heb geschreven en wat ik nog steeds meen: samen sterk is nog nooit zo belangrijk geweest!
Vanuit de gemeente zijn er ook steeds meer creatieve ideeën om de kerkdiensten te blijven continueren. TOP! Bedankt daarvoor. In de digitale kerkdiensten is er nu elke zondag een kindermoment gereserveerd. We hopen dat de kinderen mee gaan/blijven kijken naar de diensten en thuis creatief aan de slag gaan met de opdrachten. Jullie kunnen hieronder lezen waar we het in de maand juni over gaan hebben.
We gaan in juni lezen uit het evangelie van Matteüs over Gods nieuwe wereld. Elke zondag staan er gelijkenissen van Jezus centraal die iets
laten zien van die nieuwe wereld.
Jezus geeft een aantal voorbeelden die soms best heftig zijn. Je kunt je daardoor wel afvragen hoe fijn die nieuwe wereld eigenlijk is.
Belangrijk is het dan om te lezen dat Jezus op het laatst nog benadrukt dat het wel degelijk de moeite waard is.

 7 juni: Matteüs 13:44-46 De schat in de akker en de kostbare parel Jezus vergelijkt Gods nieuwe wereld eerst met een man die een schat
in de grond vindt. Deze man is heel blij, verkoopt alles wat hij heeft en koopt van het geld het stuk land waar hij de schat vond. Daarna vergelijkt Jezus Gods nieuwe wereld met een koopman die op zoek is naar mooie parels. Op een dag ziet hij een heel bijzondere parel. Dan verkoopt hij alles wat hij heeft om met dat geld die ene parel te kopen.

 14 juni: Matteüs 20:1-16 De arbeiders in de wijngaard Jezus vertelt iets over hoe beloningen er uit zien in Gods nieuwe wereld en voor wie die beloningen zijn. Het gaat er hierbij om dat God mensen beloont op basis van zijn goedheid: iedereen krijgt dezelfde beloning. Je moet niet denken dat je recht hebt op een grotere beloning omdat je er eerder bij was. God wil graag net zoveel geven aan de laatsten als aan de eersten.

 21 juni: Matteüs 25:1-13 De tien meisjes Tien meisjes zijn onderweg naar een bruiloft en wachten op de bruidegom. De groep bestaat uit vijf verstandige en vijf minder verstandige meisjes. Het verschil zit in hun houding en voorbereiding: de verstandige meisjes hebben een lamp bij zich en extra olie, de minder verstandige meisjes hebben ook een lamp bij zich, maar geen extra olie.

 28 juni: Matteüs 25:14-30 De drie dienaren We lezen dat de rijke man aan zijn dienaren de opdracht geeft om voor zijn geld te zorgen. Hoe ze dit moeten doen, staat er niet bij. De twee dienaren die het meest hebben gekregen, gaan meteen aan de slag. Ze handelen met het geld en verdienen er geld bij. De derde dienaar handelt heel anders: hij graaft een gat in de grond en hij verstopt het geld.

Dus, zet je TV of laptop elke zondag om 09:30 uur aan en kijk + luister mee!

Tessa de Keijzer, kindernevendienst
 
terug
 
 
 

Inloggen

Corona-update
 

 

Na de persconferentie van 2 november heeft de kerkenraad een nieuw corona-advies ontvangen van de PKN. 
Daarin staat o.a. het volgende: Naast het handhaven van de basismaatregelen (blijf thuis als u klachten heeft, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden) is het dringende advies van de overheid om weer anderhalve meter afstand te houden op plaatsen waar veel mensen samenkomen. Het moderamen geeft daarom het advies om deze 1,5 meter afstand ernstig te overwegen voor kerkdiensten.
Daarnaast wordt geadviseerd om weer een mondkapje te dragen bij "verplaatsingen".
De kerkenraad neemt dit advies ter harte en daarom zullen we weer terug moeten naar voorheen. 
Dat betekent concreet: 
We dragen binnen weer mondkapjes als we ons verplaatsen, we ontsmetten onze handen bij binnenkomst en we houden weer strenger 1,5 meter afstand tot elkaar. Daarom zullen de stoelenrijen weer op 1,5 mtr gezet en tussen personen of gezinnen houden we 2 stoelen vrij. De kosters zullen zo nodig weer aanwijzingen geven. We blijven goed ventileren. 
Er kunnen max 25 personen, kinderen tot 13 jaar niet meegerekend, in de kerkzaal. Daarom moet u zich, als u de kerk wilt bezoeken, weer aanmelden bij Marguerithe Brouwer via de mail marguerithebrouwer@gmail.com of met een appje naar 0623009743. Zij coördineert het aantal bezoekers.
Na de dienst zal er nog wel koffie e.d. worden geschonken maar we adviseren u dringend om, als u koffie oid heeft gehaald niet alleen in de Rank te blijven maar u te verspreiden door het hele gebouw. De kerkzaal zal ook open blijven.
Gelukkig kunnen we via beeld en geluid ook thuis de diensten "bijwonen".
We hopen en bidden dat deze maatregelen zullen helpen de besmettingen te beperken en van zo tijdelijk mogelijke aard zullen zijn.

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.