PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Collectedoelen juli 2023 Collectedoelen juli 2023
Zondag 2 juli 2023
Diaken van dienst: Susanne Belder
Doel: KIA Werelddiaconaat Indonesië
De Indonesische provincie Oost-Nusa Tenggara is een van de armste gebieden van Indonesië. Veel mensen die hier wonen trekken naar andere Indonesische provincies, of naar het buitenland, zoals bijvoorbeeld Maleisië. Sommige migranten hebben niet de juiste papieren, waardoor ze onbeschermd zijn en makkelijk slachtoffer worden van mensenhandel.
De Timoreese Kerk (GMIT) geeft voorlichting over veilige migratie, zet economische projecten op zodat mensen minder snel migreren en biedt pastorale en praktische hulp aan getraumatiseerde slachtoffers

Zondag 9 juli 2023.
Diaken van dienst: Marja de man
Doel: JOP
Elk kind en iedere jongere weet zich geliefd door God. Dat is het verlangen van Jong Protestant. Jong Protestant zet zich in voor kinderen, jongeren en hun ouders. Daarom ondersteunt Jong Protestant vrijwilligers en professionals in het jeugdwerk binnen de Protestantse Kerk. Zo kunnen gemeenten een vindplaats zijn van geloof, hoop en liefde, voor alle generaties. Er zijn verschillende Thema`s die hulp kunnen bieden bij die ondersteuning. Een voorbeelden is: Kerk als Thuisplek. Voor kinderen en jongeren. Binnen onze gemeente is daarvoor bijvoorbeeld de Kliederkerk in het leven geroepen. Gezinnen met jonge kinderen komen dankzij Kliederkerk (weer) in aanraking met de Bijbel en de kerk.

Zondag 16 juli 2023
Diaken van Dienst: Irene Hoogenhuijzen
Doel: Tear
Stichting Tearfund Nederland is een internationale christelijke ontwikkelingsorganisatie, opgericht door de Evangelische Zendingsalliantie (EZA) met als werkgebied Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Het doel van Tearfund is om mensen te helpen om zelf op te staan uit armoede en onrecht. Dat proberen zij te bereiken door zich op materieel, sociaal en geestelijk terrein hulp te bieden. Tot eind 2020 heette de organisatie in Nederland Tear. Tearfund voert zelf geen programma's of projecten uit, maar ondersteunt initiatieven van kerken en christelijke organisaties ter plaatse, omdat deze beter in staat zijn om de lokale (nood)situatie in te schatten en daarop in te spelen. Tearfund steunt haar partnerorganisaties met kennis, fondsen en tijdelijk personeel en ontvangt van hen informatie die aangewend wordt om Nederlanders bewust te maken van de problematiek in deze landen.

Zondag 23 juli 2023
Diaken van dienst: Arie van Loopik
Doel: Koffiebar
Meer dan uitgaan op de zaterdagavond… De koffiebar bestaat uit een enthousiast team dat iedere week voor jongeren vanaf 14 jaar een leuk en afwisselend programma organiseert. Voor een leuk en gezellig avondje uit, maar eigenlijk veel meer dan dat…
Naast een leuk programma, bieden ze een plaats waar er aandacht voor de jeugd is. Ieder mag in de koffiebar gewoon zichzelf zijn. De eerste keer binnenstappen is misschien spannend, maar bijna iedereen komt daarna graag de volgende zaterdag weer! Met hun programma en aandacht voor alle jongeren, willen ze graag op een ongedwongen en creatieve wijze, Gods geweldige evangelie uitdragen.

Zondag 30 juli 2023
Diaken van dienst: Marja de Man
Doel: KIA Vredeswerk Syrië
Door de jarenlange burgeroorlog in Syrië zijn veel religieuze gebouwen verwoest. Voor mensen in Syrië is het voortbestaan van de kerk van cruciaal belang voor de stabiliteit in het land. De kerk is hier letterlijk en figuurlijk het middelpunt van de samenleving. Meer dan 90 procent van de mensen in Syrië leeft onder de armoedegrens, voor meer dan de helft dreigt honger. De oorlog in Syrië heeft een nieuw gezicht gekregen: van militair geweld naar een dramatische economische crisis. Er is nauwelijks aan eerste levensbehoeften te komen, laat staan aan bouwmaterialen. Toch is het herstel van kerken het enige wat perspectief biedt.
 
terug
 
 
 

Inloggen

 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.