PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Collectedoelen december 2023 Collectedoelen december 2023
Zondag 3 december 2023: Dorcas
 
‘Ik ben veranderd van een hopeloos meisje in een vrouw met hoop’
De collecteopbrengst van zondag 3 december is voor Dorcas. 
Dorcas werkt aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten in dertien landen in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten.
 
De hulp van Dorcas is nooit vluchtig, maar altijd gericht op blijvende verandering. Dorcas werkt bijvoorbeeld aan het creëren van sociale vangnetten rondom kwetsbare mensen, zodat zij de zorg krijgen die zij nodig hebben. We trainen hen in weerbaarheid en veerkracht, zodat zij weer zelfvertrouwen hebben. En we ondersteunen mensen in ondernemerschap, zodat zij weer genoeg inkomen hebben om goed voor zichzelf te zorgen.
 
Een voorbeeld hoe het leven van iemand kan veranderen, is dat van de 23-jarige Lemlem uit Ethiopië. Zij vertelt: ‘Nadat mijn vader overleed, besloot mijn moeder te verhuizen. Ze liet mij achter bij haar tante. Mijn moeder hertrouwde, maar heeft haar nieuwe man nooit verteld dat ze een dochter had. In de vakanties ging ik af en toe bij mijn moeder op bezoek. Dan zei zij altijd tegen haar man dat ik haar zus was. Ik voelde me hierdoor zo ongewenst.’
 
Via een vriendin hoorde Lemlem van het opleidingscentrum van Dorcas. Ze schreef zich in en begon met een kooktraining. ‘Ik vond het fijn om hard te werken en veel te leren. Naast de opleiding werkte ik ook nog. Het was dus best een drukke tijd.’ In acht maanden tijd leerde ze van alles over het bereiden van eten. Na haar training hielpen de medewerkers van het centrum haar om een baan te vinden. ‘Ik ben nu hoofd van de bediening in een koffiehuis! Ik werk er met veel plezier en verdien genoeg geld om ook voor mijn oudtante te zorgen. En ik durf zelfs te dromen van mijn eigen koffiehuis. Ook hoop ik andere jonge mensen te inspireren met mijn verhaal.’
 
Naast Lemlem helpt Dorcas jaarlijks honderdduizenden andere mannen, vrouwen en kinderen. 
Met uw bijdrage, klein of groot, kunt u mensen helpen tot bloei te komen.
 
Diaken van dienst: Susanne
 
 
Zondag 10 december 2023: PKN Kinderen en jongeren inleven in Kerstverhaal
Jozef, Maria, de herbergier, de herder, de wijzen… Het kerstverhaal kent talloze personages, die elk op hun eigen manier, met hun eigen gedachten en gevoelens, in het verhaal zitten. Met de KerstChallenge, een spel van de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk, kruipen jongeren in de huid van deze personages uit het verhaal.

Diaken van dienst: Marja
 
 
Zondag 17 december 2023: Kerk in Actie; Binnenlands diaconaat

Collecte Diaconaat: Hulp en perspectief voor mensen zonder papieren
 
In Nederland verblijven enkele tienduizenden migranten zonder verblijfsvergunning; onder hen zijn ook minderjarigen. Velen van hen zijn arbeidsmigranten, anderen zijn na een mislukte asielprocedure in Nederland gebleven, omdat ze niet meer terug kunnen. Zij hebben nauwelijks rechten en leven vaak onder moeilijke omstandigheden. Mensen zonder papieren mogen niet werken en hebben geen recht op sociale voorzieningen. Kerk in Actie ondersteunt kerkelijke initiatieven zoals de Pauluskerk in Rotterdam, Villa Vrede in Utrecht en het Wereldhuis in Amsterdam, die ongedocumenteerden helpen met informatie, advies en scholing, zodat ze nieuwe perspectieven krijgen. Ze kunnen bij deze projecten ook terecht voor een warme maaltijd, worden geholpen met ingewikkelde post, of als er een medisch probleem is. Met je bijdrage aan de collecte steun je diaconale projecten van Kerk in Actie zoals de hulp aan deze kwetsbare mensen in onze Nederlandse samenleving. Van harte aanbevolen.
 
Diaken van dienst: Arie
 
 
Zondag 24 december 2023: Kinderhulp Afrika
 
Kerst 2023
Kerstactie Geef licht - website
Geef licht… in de harten van de kinderen
Deze kerst wil Kinderhulp Afrika kinderen en personeel in Oeganda iets extra’s geven. Zij verdienen het! Ze komen uit arme gezinnen. Een mooie broek of jurk is voor de kinderen onbetaalbaar. Deze kerst gaan wij de kinderen verrassen. Alle meisjes krijgen een nieuwe jurk, de jongens een mooie broek en blouse. Ook het personeel kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Omdat zij vaak voor hun familie zorgen, blijft er weinig geld voor henzelf over. We willen hen deze kerst blij maken met servies en andere spullen die ze in huis hard nodig hebben. Hiervoor is in totaal € 5.000 nodig.
Geef licht … in de straten van de kinderen
Naast een persoonlijk cadeau wil Kinderhulp Afrika deze kerst nog iets extra's doen. De veiligheid van onze kinderen staat voorop! Op ons terrein hebben we al 50 solar lampen geplaatst zodat het ook in de avond licht is voor de kinderen. Nog niet alle paden op onze campus zijn verlicht. Er zijn nog 30 solarlampen nodig om deze paden van goed licht te voorzien.
Licht betekent veiligheid voor onze kinderen! Hiervoor is € 4.000 nodig.   

Licht voor onze kinderen. Helpt u Kinderhulp Afrika mee om dát mogelijk te maken deze kerst?
Diaken van dienst: Marja
1e Kerstdag 25 december: Kerk in Actie; Kinderen in de knel: Geef licht
 
Help kinderen in Oekraïne de oorlog door
Elke dag worden in de oorlog in Oekraïne minstens twee kinderen gedood en raken meer dan vier kinderen gewond. Bijna twee op de drie kinderen zijn voor het geweld op de vlucht, in eigen land of daarbuiten. Er is bijna geen kind in Oekraïne dat niet is blootgesteld aan de gevolgen van de oorlog in hun land.
De veerkracht van de mensen in Oekraïne is bewonderenswaardig. Ondanks de oorlog en de ellende die dit veroorzaakt, bouwen ze elke dag aan hun toekomst. Voor zichzelf, maar vooral voor hun kinderen. Daar helpen we ze graag bij.
Door de jarenlange contacten met Oekraïense kerken kan Kerk in Actie hulp bieden in het hele land. Zij bieden kinderen een veilige plek om te spelen en psychosociale hulp om mentaal gezond te blijven. Oekraïense gezinnen ontvangen voedsel- en zadenpakketten, zodat ze toch eten op tafel hebben. Op centrale plekken in getroffen steden staan mobiele locaties waar kinderen en hun ouders kunnen opwarmen en hun verhaal kwijt kunnen. Kerk in Actie helpt ook bij het herstel van kapotgebombardeerde schoolgebouwen, zodat kinderen kunnen blijven leren.
Met uw bijdrage aan de collecte help je kinderen in Oekraïne de oorlog door. Helpt u mee?
 
 
Diaken van dienst: Arie
 
 
Oudjaarsdienst zondag 31 december: Nederlands Bijbelgenootschap
 
De collecte van deze zondag is bestemd voor het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG).
De Bijbel raakt je. Het boek is dan wel eeuwenoud, toch geeft het steeds nieuwe inzichten of zet het je aan het denken. Dat wij de Bijbel op elk moment en in allerlei vormen beschikbaar hebben, is best bijzonder. In veel landen hebben mensen geen Bijbel. Omdat ze bijvoorbeeld, geen Bijbel kunnen betalen, of omdat er geen Bijbel in hun taal beschikbaar is. Het NBG helpt om de Bijbel door te geven in binnen -en buitenland.
 
De Bijbel heeft een grote betekenis in het leven van mensen. Helpt u om de Bijbel open te laten gaan?
 
terug
 
 
 

Inloggen

 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.