PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Collectedoelen april 2024 Collectedoelen april 2024

Zondag 7 april - collecte voor Rwanda 

Veel daders van de genocide in Rwanda zijn inmiddels terug uit de gevangenis. Maar hoe kunnen buren en kerkleden elkaar ooit weer vertrouwen? Rwandese kerken trainen hun pastors in traumahulp en verzoeningswerk. Ze organiseren ‘Lichtgroepen ‘ waar slachtoffers en daders elkaar ontmoeten en weer leren samenleven.  

Zeventig procent van de jonge Rwandese bevolking heeft de genocide niet meegemaakt. Hun probleem is gebrek aan werkgelegenheid. Ook voor hen wil de kerk er zijn. Ze biedt de jongeren praktische training aan die hun kansen op werk vergroten. Want deze jonge generatie is de hoopvolle toekomst van Rwanda. 

Met je gift in de collecte steun je het programma Zending van Kerk in Actie en kan de Rwandese kerk jongeren en  getraumatiseerde mensen een steun in de rug geven. Van harte aanbevolen. 

Zondag 21 april – collecte voor St. Vrienden van Huis ter Leede 

Vandaag is de collecte bestemd voor de stichting Vrienden van Huis ter leede, waarvan ondergetekende onderdeel uitmaakt van het bestuur, zoals jullie vast al wel weten.  

Onze taak is het bijeenbrengen van middelen, die nodig zijn ter verbetering van de leefomstandigheden, verhoging van de levensvreugde en het welzijn van de bewoners in onze woonorganisatie en welke uiteraard niet vergoed kunnen worden uit de normale exploitatiekosten. Wij ontvangen donaties van kerken, bedrijven en particulieren om dit werk te kunnen verwezenlijken.   

Onlangs kwam de vraag vanuit het verzorgend personeel voor de aanschaf van 6 (zachte) speciale poppen voor de bewoners van de afdeling psychogeriatrie. Deze poppen zijn er in een aantal uitvoeringen. Ze zijn aandoenlijk, zacht en schattig en elk met zijn of haar eigen karaktertrekjes. Je bent meteen gefascineerd door hun gezichtsuitdrukking en oogopslag. Ideaal bij het geruststellen en troosten. De poppen kunnen aan- en uitgekleed worden. En ze zijn wasbaar. 
Deze empathiepoppen zijn meer dan alleen poppen, ze voelen aan als een echte baby of echt kind. Deze inspirerende karakters zorgen voor een gevoel van verbintenis en sensorische stimulatie. Ze bieden comfort en zekerheid, maar zijn ook fantasierijk en stimulerend. Ze lokken menselijk reacties uit als emotie en herinnering.  
Er zijn zelfs kleine zakjes bij met een batterij die je in deze poppen kunt verstoppen zodat er een hartslag voelbaar is.  

Deze poppen kosten rond de € 75 per stuk. Inmiddels zijn de poppen besteld. Het is ontzettend fijn dat wij, als Vrienden van Huis ter Leede, ons werk kunnen blijven voortzetten maar u begrijpt dat we steeds moeten blijven zoeken naar het vinden van donateurs. Mocht u zelf overwegen om ook Vriend te willen worden en 1 x per jaar een gift te willen overmaken, liggen er flyers op de tafel in de hal waarmee u zich aan kunt melden. Ieder bedrag is welkom. Alvast namens de bewoners hartelijk bedankt voor uw gift! 
 

Zondag 28 april – collecte voor Oekraíne 

Door de jarenlange economische crisis in Oekraïne hadden al veel inwoners grote moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, maar de aanhoudende oorlog zet alles op zijn kop. Raketaanvallen verwoesten steeds meer de infrastructuur, elektriciteit valt continu uit, huizen blijven onverwarmd, er is onvoldoende drinkwater en de voedselvoorziening is in gevaar.  

Kerken in Oekraïne schieten te hulp en zijn een toevluchtsoord voor ontheemden en slachtoffers van de oorlog. Samen met hulporganisaties doen ze er alles aan om mensen in nood te kunnen helpen.  Overal in het land worden gaarkeukens ingericht, maar ook mobiele ruimtes waar mensen even kunnen opwarmen en een kopje koffie of thee kunnen drinken. 

De oorlog in Oekraïne betekent onbeschrijflijk leed voor de mensen daar. Bijna 18 miljoen mensen in Oekraïne hebben humanitaire hulp nodig.  

Kerk in Actie geeft noodhulp via lokale kerken en christelijke organisaties die alles doen om de slachtoffers van de oorlog van voedsel, medicijnen, warmte en onderdak te voorzien. Uw gave is van harte welkom. 

 

terug
 
 
 

Inloggen

Geschiedenis Gereformeerde Kerk Asperen
De geschiedenis van onze kerk, beschreven op de site Gereformeerdekerken.info  

Website gewijd aan de landelijke en regionale geschiedenis van de Gereformeerde Kerken in Nederland (GKN) 1834-2004. | Redactie: G.J. Kok, Groningen

https://gereformeerdekerken.info/2023/11/25/de-gereformeerde-kerk-te-asperen-1/

De Gereformeerde Kerk te Asperen (2) | Website gewijd aan de landelijke en regionale geschiedenis van de Gereformeerde Kerken in Nederland (GKN) 1834-2004. meer
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.