PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Kookgroep 2022/2023 Kookgroep 2022/2023
De Kookgroep van de Gereformeerde kerk te  Asperen start  weer op.
“Samen koken, samen eten, samen zijn”
“Aan tafel” is het thema van de startzondag. Met de kookroep gaan wij al meerdere jaren samen aan tafel. Iedereen is welkom.
Je kan per keer beslissen of je meedoet, maar als je wilt zet ik je op een verzendlijst en ontvang je wel elke keer een uitnodiging per email.
Een keer meedoen verplicht dus niet tot vaste deelname. Je mag ook per keer beslissen of je meedoet. Gasten van buiten meenemen mag ook, graag zelfs. Wij willen een open en gastvrije groep zijn.

De eerste bijeenkomst is gepland op woensdag 5 oktober 2022 in de Rank.
De vervolgdata zijn:
  • Woensdag 9 november
  • Woensdag 1 februari
  • Woensdag 12 april
  • Woensdag 31 mei
De formule is simpel. Iedereen kookt thuis iets en neemt het mee (gasten hoeven niet te koken). Geef vooraf aan of je een voor-, hoofd-, bij- of nagerecht wilt verzorgen. (Als er te veel van 1 categorie dreigt kan je gevraagd worden te ruilen.)
Ook iets te drinken (flesje wijn, pak fris of zo) meenemen is welkom. Vanaf 18.30 uur is inloop en gelegenheid gerechten klaar te zetten. Om 19.00 uur openen wij met gebed. Daarna openen wij het buffet.
Als je 5 oktober mee wilt doen geef dat dan door, geef aan met hoeveel personen je komt en of je een voor-, hoofd- bij- of nagerecht verzorgt (bij voorkeur ook wat).
Voor aanmeldingen en/of vragen:
Laurens Zwaan
kookgroep@xs4all.nl
 
terug
 
 
 

Inloggen

Startzondag 11 september
Startzondag: zondag 11 september: AAN TAFEL!!! Zondag 11 september is het Startzondag! We hopen weer op een feestelijke manier het nieuwe seizoen in te luiden! Zoals jullie inmiddels weten, wordt de Startzondag dit jaar in en rondom de kerk gehouden. De Startzondag begint om 9.30 uur met de Startdienst. Thema van de dienst (en zondag) is: AAN TAFEL!!! Dit is ook het jaarthema van de landelijke kerk.  Aan de dienst wordt muzikaal meegewerkt door organist Jan van Dijk, maar ook een zanggroepje van gemeenteleden zal medewerking verlenen! Na de dienst gaan we koffie, thee en limonade drinken met natuurlijk iets lekkers erbij. Vervolgens zijn er enkele leuke workshops/activiteiten waar u/jij uit kunt kiezen: Zingen, Kunst Kijken en (grote) Tafelspellen. Na de workshops gaan we dan met de woorden van ons jaarthema: ‘Aan Tafel’ Voor de maaltijd vragen we jullie hulp. We willen namelijk weer een zogenaamde ‘Potluck’ organiseren. Bij een ‘potluck’ neemt iedereen iets te eten mee wat dan wordt gedeeld met alle andere aanwezigen. Zo krijgen we waarschijnlijk een heel gevarieerde maaltijd! Dus… u kunt vast gaan nadenken over wat u mee zou kunnen nemen (-; Let op: het moeten GEEN gerechten zijn die weer opgewarmd moeten worden… Ter inspiratie: diverse salades, diverse soorten brood, drumsticks, gehaktballetjes, pannenkoeken, hartige taart etc. Van ervaringsdeskundigen (ha, ha) heb ik verder vernomen dat het wijs is iets mee te nemen wat ruim voldoende is voor het aantal personen waar je mee komt (ongeveer 1,5 keer zoveel). Rond 14.00 uur zal de Startzondag ongeveer afgelopen zijn. We hopen dat u/jij allemaal komt! Hoe gaaf is het om met zoveel mogelijk mensen het nieuwe seizoen feestelijk te starten. Mocht u/jij nog iets willen betekenen in de voorbereiding… schroom niet en bel, app of mail me.. Neem een bloem mee naar de Startzondag! Op de Startzondag van 11 september willen we als gemeente zelf een aantal boeketten formeren die we als groet van de gemeente weg kunnen brengen. Daarom willen wij jullie vragen om die zondagmorgen een ‘losse’ bloem mee te nemen naar de kerk. Het mogen ook meerdere losse bloemen zijn (-; We hopen natuurlijk dat iedereen meedoet en dat we met al die bloemen heel veelkleurige boeketten kunnen maken!
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.