PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Van de voorzitter. Van de voorzitter.
Beste broeders en zusters,

Alweer een maand voorbij. De wereld om ons heen wordt weer een stuk lichter en warmer nu we langzaam maar zeker naar de zomer toe gaan. Gezien de omstandigheden is het voor de kerkenraad een relatief rustige maand geweest. Na alle hectiek van de eerste maanden in de coronacrisis, lijken we redelijk een draai gevonden te hebben met elkaar.
Eind april is Germa verhuisd van de pastorie aan de Baronie naar Winterswijk. We hebben haar namens de gemeente een bos bloemen laten bezorgen op haar nieuwe adres en wensen haar veel geluk in deze nieuwe fase van haar leven.
Nu we vacant zijn maar toch over een pastorie beschikken, was natuurlijk de vraag wat we daarmee zouden doen. In overleg met kerkrentmeesters is besloten om de pastorie voorlopig aan te houden. Zo houden we de optie open om een volgende predikant een pastorie aan te bieden. Voor Feike en Carmen was dit een ideale oplossing om de periode waarin ze wachten op hun nieuwe huis te overbruggen. Zij huren tijdelijk de pastorie en we wensen ze daar een
fijne tijd.
Een ander onderwerp waar we ons mee bezighouden, is de vormgeving van de diensten nu de regels weer versoepeld gaan worden. We zijn erg blij met de beeldverbinding als welkome aanvulling op de geluidsverbinding die er al was. Tegelijk beseffen we dat een online dienst eerder een noodoplossing is dan een goed alternatief voor de gemeenschap van het samenzijn. Samen bidden, samen zingen, samen luisteren naar Zijn Woord. Een kort gesprekje, een schouderklopje, even een hart onder de riem steken. Al die kleine vanzelfsprekende contactmomenten vallen grotendeels weg. Een aantal gemeenteleden is nu aan het kijken wat we praktisch gezien moeten regelen als we zouden willen opschalen met het aantal mensen in de kerk. Een lastig dilemma daarbij is dat dit met de huidige richtlijnen eigenlijk direct betekent dat er niet meer gezongen mag worden in de dienst. In de kerkenraadsvergadering van 3 juni besluiten
we hoe we concreet verder gaan. We zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar uw inbreng over hoe het nu
verder moet. Heeft u behoefte aan het bezoeken van diensten? Heeft u behoefte aan andere contactmomenten? Ideeën die we uit kunnen proberen, zoals de zoom-koffie georganiseerd door Linda. We staan erg open voor uw creatieve inbreng en suggesties. We zoeken erg naar vormen van samenzijn die onze gemeenschapszin stimuleert en die
praktisch haalbaar zijn voor onze gemeente. Een bericht naar één van de kerkenraadsleden of scribagkasperen@gmail.com wordt gewaardeerd.

Een warme groet namens de kerkenraad,
Bertjan Broeksema
 
terug
 
 
 

Inloggen

Uitbreiding kerkbezoek
 

Het wordt weer steeds gezelliger in de diensten en bij het koffiedrinken na de dienst. We kunnen en mogen weer met meer gemeenteleden en gasten (wel 25) in de kerkzaal. Kinderen tellen natuurlijk altijd mee maar worden voor het aantal kerkgangers niet meegeteld. Het zingen begint steeds meer als vanouds te klinken. Dat voelt echt goed. We ventileren goed en dan kan het, volgens de PKN en het RIVM, prima. Dus jullie zijn van harte welkom. We moeten ons nog wel opgeven bij Marguerithe Brouwer via de mail marguerithebrouwer@gmail.com of met een appje naar 0623009743. 

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.