PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Uit het hart / Een goed verhaal. Uit het hart / Een goed verhaal.
November staat in de kerken te boek als gedachtenismaand van de tijd van voleinding. De tijd waarin alles in het licht van God komt te staan.
Wie ben ik in dat licht? Wat blijft er over van mijn pretenties, mijn prestaties en mijn goede bedoelingen? Hoe zal ook ons kleine kerkje er uit zien in dat licht? En al die andere kerken? Wat brengen wij terecht van de roeping om als beelddragers van de Ene zijn Naam op aarde waar te maken?

Het is opvallend dat de profeten in het Oude Testament het volk vaak aanspreken als een samenleving die zich door het kwaad laat overheersen. Met alle vermeende vroomheid en pretenties blijkt het juist daar waar je het anders zou mogen verwachten, mis te gaan. Juist zij die de taak hebben het levend geloof te stimuleren en mensen te inspireren het goede te zoeken voor wie ook maar, juist zij laden een enorme schuld op hun schouders. Ze zijn druk met de leer maar vergeten Gods liefde handen en voeten te geven. Zo laten ze de gemeenschap in de steek en gaan hen voor op een weg aan Gods lieve licht voorbij. Ook Jezus maakt op allerlei manieren duidelijk dat juist zij, die de taak hebben mensen te inspireren tot een levend geloof, hen de weg van de onrechtvaardigheid en liefdeloosheid voorleven. Ze denken vroom te zijn met al hun aangescherpte regels en wetten maar walsen intussen met olifantenpoten over mensen heen die hun zorg en aandacht nodig hebben. En dat zien ze niet. Daarom deert hen hun pijn ook niet. Ze gaan zo op in wat zij zelf als hoogste trap van verering van God zien, dat ze niet door hebben dat ze in 'Gods Naam' Gods Naam misbruiken en anderen de weg van Gods licht afsnijden.
Het is gemakkelijk om zo naar anderen te wijzen, zoals naar het Joodse volk. Beter is het ons bezig te houden met de vraag hoe ik, jij en hoe ons kleine kerkje eruit ziet in het licht van God.
Laten we ons inspireren door die grote Naam? Leven wij vanuit zijn Geest en zien we  wie ook maar als kinderen van God? Proberen we het beste uit elkaar naar boven te halen? Hebben we geduld met onszelf en met anderen als we merken dat we elkaar niet begrijpen? Staat wat we altijd geleerd hebben ons niet in de weg? Durven wij de stap te zetten om niet alles te weten maar om als Abraham en Jezus met lege handen op pad te zijn, in het vertrouwen dat we zullen ontvangen wat we nodig hebben voor onszelf en voor de ander?
terug
 
 
 

Rock Solid
datum en tijdstip 15-11-2019 om 19.29 uur
meer details

Afscheid Germa
datum en tijdstip 15-11-2019 om 19.30 uur
meer details

Cursus Leiding geven aan een viering.
datum en tijdstip 16-11-2019 om 10.00 uur
meer details

Afscheidsdienst Germa Rietberg
datum en tijdstip 17-11-2019 om 14.30 uur
meer details

 
Afscheid ds. Germa Rietberg
Op zondag 17 november zal ds. Germa Rietberg voor het laatst voorgaan als ds. van de Gereformeerde kerk van Asperen. Zij gaat vanaf die datum genieten van haar emeritaat.
De dienst begint om 14.30 uur. U bent van harte welkom.
 
SPECULAASPOPPENACTIE !!!!!!
Eind november staat de jaarlijkse speculaasactie op de agenda.
Inmiddels niet meer weg te denken en populair bij de vele afnemers.
Ook dit jaar doen we een beroep op jullie medewerking.
Verkoop binnen eigen familie, werkkring, bedrijf, instellingen etc. Kijk even om je heen en probeer ons hierbij te helpen, zodat we niet met een overschot blijven zitten. We hopen dit jaar de huis aan huis verkoop achterwege te kunnen laten, maar daar is wel de hulp van iedereen voor nodig. Neem als het even kan een doos (12 stuks) voor je rekening en probeer deze in eigen omgeving te verkopen.
Bestellingen kunnen alvast worden doorgegeven aan de kerkrentmeesters, Marguerithe of Addie.

Alvast bedankt!
 
 
Kerstmarkt 14 december
Heeft u ons vorige bericht gelezen in de Informatie van Oktober? Zo ja, dan staat er als het goed is nu op de kalender bij 14 december dat u een gezellig uitje heeft in de kerk. Misschien heeft u toen de Informatie niet volledig gelezen en heeft u ons bericht gemist, dat is jammer. Maar gelukkig herinneren wij iedereen er aan dat we zaterdag 14 december aanstaande een hele gezellige leuke kerstmarkt organiseren en natuurlijk hopen we op uw aanwezigheid!! Dus het is nog niet te laat. Zet het alsnog op de kalender en/of in uw agenda! In de week van 9 december kunnen er uitsluitend kerstartikelen (alles wat met kerst te maken heeft) worden ingeleverd voor de rommelkramen. Exacte inlevermomenten volgen in de Informatie van december. We zijn ook op zoek naar bakjes/schalen/flesjes/potten die we kunnen gebruiken om kerststukjes in op te maken. Deze kunnen ook op een later te bepalen tijd worden ingeleverd. Vind u/jij het leuk om ons te helpen hier iets moois van te maken dan horen wij dit graag en overleggen we met je wanneer we dit gaan doen. Tevens willen we zaterdag 14 december ook wat lekkers verkopen bij de koffie/thee en/of hele taarten verkopen. Bakt u/jij met ons mee? Op de middag zelf kunnen wij uw/jullie hulp goed gebruiken. Wat zou het fijn zijn als er spontane reacties komen! Geef aan wat je leuk vindt om te doen en we zoeken een passende bezigheid. Al is het maar een uurtje; we zijn overal blij mee! In de volgende Informatie zullen we de juiste inlevermomenten noemen en vertellen we meer over de markt.
Wij kijken als commissie uit naar een sfeervolle markt en een warm samenzijn. Wil van Est, Mariska Schaapherder, Petra en Arjan van Snippenberg en Marian Bijl
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.