PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Uit het hart. Uit het hart.
Uit onderzoek blijkt dat wanneer mensen dankbaarheid uiten ze gelukkiger zijn en positiever in het leven staan. We lezen dat ook in de Bijbel.
‘Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank Hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren’ (Filippenzen 4, vers 6 en 7).
Dankbaarheid helpt negatieve emoties te verminderen. Dankbaar zijn vergroot blijdschap en bevordert eigenwaarde én het bevordert vriendschappen want je bent je meer bewust van wat anderen voor je doen en betekenen. Door onze dankbaarheid te uiten, geven we God de eer!

1 Dankbaarheidsjournaal
Eén van de mogelijkheden om dankbaarheid een plek in je leven te geven, is het bijhouden van een dankbaarheidsjournaal. Dit is een soort dagboek waarin je opschrijft waar je dankbaar voor bent. Eventueel kan je er een toelichting bij schrijven. Dankpunten kunnen van alles zijn; een lief gebaar, bloesem in de tuin, mensen van wie je houdt of een leuke baan. Doe dit op een manier die bij je past. Doodle (krabbel), teken, verf of schrijf. Het opschrijven helpt je beseffen waar je allemaal dankbaar voor bent en God er specifiek voor te eren.

2 Fotocollage
Maak elke dag een foto van iets waar je blij van wordt. Print deze foto’s dagelijks/wekelijks en hang ze (als een slinger) op in huis. Een mooie herinnering aan blije momenten.

3 Kleine kaartjes
Koop mooi papier en knip het in zo’n formaat dat het in een mobielhoesje of portemonnee past. Gebeurt er iets waar je dankbaar voor bent, pak dan een kaartje en schrijf het op. Thuis kan je de kaartjes aan de muur of koelkast hangen.

4 Social media
Deel de dingen waar je dankbaar voor bent via Facebook, Instagram of Twitter. Een dankbare levenshouding en de dingen die je noemt zijn misschien een inspiratie voor volgers. Het zou zomaar kunnen dat er social-vrienden mee gaan doen!

5 Met elkaar
Vertel een vriend(in) dat je aan de slag gaat met dankbaarheid en vraag of jullie het samen kunnen oppakken. Dit is niet alleen leuk, het stimuleert ook!

6 Samen aan tafel
Een mooi moment om dankbaarheid met elkaar te delen is ’s avonds na het eten. Neem even de tijd om te bedenken waar je die dag dankbaar voor bent, deel dit met elkaar en dank God hiervoor. Dit kan ook heel goed met kinderen. Maak er een vast moment van, dan vergeet je het niet snel. 

Een aantal vragen die helpen om te bedenken waar je dankbaar
voor kan zijn:
 Met wie heb je vandaag een leuk gesprek gehad?
 Met welke kwaliteiten/eigenschappen ben je heel blij?
 Voor welke mensen ben je dankbaar en waarom?
 Met wie heb je laatst nog gelachen en waarom?
 Welk inzicht heb je vandaag gekregen?
 Kijk uit het raam. Wat zie je waar je dankbaar voor bent?
 Wie heb je vandaag op weg kunnen helpen?
 Welke Bijbeltekst spreekt je aan?

Dit artikel verscheen ook in het jaarlijkse Wycliffe magazine Volken & Talen. Wilt u het magazine ook ontvangen? Vraag hem aan via info@wycliffe.nl of neem contact met ons op via 0343 – 51 74 44

"Iemand die vriendelijkheid kan tonen en ontvangen, is een vriend die meer waard is dan alle denkbare rijkdom."
"Mensen die de zorgen achter je lach zien, de liefde achter je boosheid en de reden weten wanneer je zwijgt, dat zijn de echte vrienden in je leven."

 
terug
 
 
 

Inloggen

Uitbreiding kerkbezoek
 

Het wordt weer steeds gezelliger in de diensten en bij het koffiedrinken na de dienst. We kunnen en mogen weer met meer gemeenteleden en gasten (wel 25) in de kerkzaal. Kinderen tellen natuurlijk altijd mee maar worden voor het aantal kerkgangers niet meegeteld. Het zingen begint steeds meer als vanouds te klinken. Dat voelt echt goed. We ventileren goed en dan kan het, volgens de PKN en het RIVM, prima. Dus jullie zijn van harte welkom. We moeten ons nog wel opgeven bij Marguerithe Brouwer via de mail marguerithebrouwer@gmail.com of met een appje naar 0623009743. 

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.