Protestantse Kerk in Nederland
Gereformeerde Kerk Asperen
 
 
Koffie PLUS! Koffie PLUS!
In wel en wee schreef ik al even over de pastorale zorg in onze gemeente. Zonder eigen predikant een hele uitdaging voor het bezoekteam en de pastorale ouderlingen. Veel mensen ontmoeten elkaar zondags in de kerk en vaak ook na afloop bij de koffie. Een geweldige kans om elkaar even te spreken en  aar elkaar te kunnen informeren.
Daarnaast hebben we een gespreksgroep waar je naar toe kunt als je ook eens specifiek wilt doorpraten met elkaar over
geloofsonderwerpen. Ook een mooie mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. (Meer informatie hierover kun je krijgen bij Agnes Broeksema).
Toch heeft niet iedereen de gelegenheid of de behoefte aan het bezoeken van de kerk, Bijbelstudie- of gespreksgroep.
Daarom komt er een aanvulling op het bestaande namelijk: Koffie Plus.
Wat houdt het in?
Door het jaar heen krijgt iedereen (eenmalig) een uitnodiging om ergens op de koffie te komen. Met een groepje van 8 á 10 mensen kom je dan bij elkaar, drinkt een bakkie thee of koffie en gaat na een informele ontmoeting ook met elkaar in gesprek over de betekenis van geloven in het leven van vandaag. Daar zit de plus van de Koffie Plus.
We praten op een laagdrempelige en ontspannen manier over een onderwerp dat raakt aan je leven, aan geloof en kerk.
Of je nu een vaste kerkbezoeker bent of juist helemaal niet, we hopen dat je positief reageert op deze uitnodiging. Waarschijnlijk kunnen de eerste mensen in februari al een uitnodiging verwachten.

Tot ziens!
Tineke van Ooijen
 
terug
 
 
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.