PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
KND februari 2021 KND februari 2021
NIEUWS VAN DE KINDERNEVENDIENST I__________________________________


Hallo kinderen, ouders van kinderen en gewoon iedereen die dit wil lezen,

We gaan in februari starten met de kindernevendienst met het lezen uit het Bijbelboek Jona. Het boek Jona hoort in de Bijbel bij de boeken van de profeten. In tegenstelling tot de andere profetenboeken bevat het boek geen profetieën maar een kort verhaal óver een profeet. De hoofdpersoon in het verhaal is de profeet Jona, de zoon van Amittai. Over wie hij was, is niet veel bekend

Zondag 7 februari 2021: Jona 1: 1-16                  Jona op de vlucht
D profeet Jona krijgt van God de opdracht om naar Nineve te gaan, de hoofdstad van het Assyrische rijk. Jona moet de inwoners van Nineve waarschuwen dat God van plan is hen te straffen vanwege al het kwaad dat ze doen. Maar Jona weigert. Hij vlucht met een schip dat een heel andere kant op gaat. God stuurt het schip een storm in. Jona wordt overboord gegooid, komt in de buik van een vis terecht en wordt uitgespuugd op het land

VALENTINE’S SPECIAL! ©
Zondag 14 februari 2021: Jona 3: 1-10               Jona gaat naar Nineve
Als Jona de inwoners van Nineve aankondigt dat God de stad zal gaan verwoesten, krijgen de mensen spijt van wat ze hebben misdaan. Zelfs de koning trekt rouwkleren aan, en hij roept al zijn onderdanen op om te vasten. Ook de dieren moeten aan het vasten meedoen! De mensen zien in dat ze verkeerd hebben geleefd, en gaan op een goede manier leven. Dat is precies wat God wil. En daarom straft Hij Nineve niet.

VEERTIGDAGENPROJECT – EEN SPOOR VAN LIEFDE ©
Een spoor van liefde. Dat is het thema van het project waarmee we dit jaar naar Pasen toeleven. Een mooi thema in deze rare, vreemde coronatijd. Alleen met liefde voor elkaar winnen we deze strijd! Liefde is een prachtig fenomeen, we hebben elkaar nodig, we kunnen dit niet alleen.
Iedere zondag staat daarbij een tekst uit het laatste deel van het Johannes-evangelie centraal. Jezus bereidt zichzelf en zijn leerlingen voor op zijn dood en opstanding, en vooral op de tijd daarna.

Zondag 21 februari 2021: Johannes 12: 1-8     Maria giet olie over Jezus’ voeten
Maria pakte een flesje met heel dure olie. De olie had een lekkere geur. Ze goot de olie over de voeten van Jezus. En met haar haren droogde ze zijn voeten weer af. Overal in huis was de geur van de olie te ruiken.

Zondag 28 februari 2021: Johannes 13: 1-5     Jezus wast de voeten van de leerlingen
‘Handen wassen voor het eten’ – die zin heb je vast al honderd keer gehoord. Maar ‘voeten wassen voor het eten’? Dat vinden we wat minder gewoon. In de tijd van de Bijbel was het juist wel gewoon. De wegen waren toen erg stoffig – of modderig, als het geregend had. Goed te begrijpen dus dat je je voeten wilde wassen voor een fris gevoel bij het eten!

ps: denkt u in deze periode ook nog aan het spaarpotje van Victoria uit India (Joy for Childeren)? Het spaarpotje heeft al even geen centjes meer ontvangen.

Keep safe!

Tessa de Keijzer, kindernevendienst


 
terug
 
 
 

Inloggen

OPROEP tot GEBED.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog organiseerde een adviseur van premier Winston Churchill een groep mensen die elke avond op een vast uur stopten met wat ze aan het doen waren, om in gemeenschap te bidden voor vrede, veiligheid en zekerheid, en voor hen die in Engeland woonachtig zijn. Ze deden dit elke dag en het was alsof de stad niet geraakt werd, zo sterk was hun gebed. Het resultaat was zo wonderbaarlijk dat in korte tijd het bombardement stopte ! Nu organiseren we opnieuw, een groep mensen van verschillende nationaliteiten, om EEN MINUUT LANG te bidden voor de veiligheid van onze landen, voor een einde aan de problemen die ons onderdrukken en kwellen en dat God de beslissingen van onze heersers zal leiden. We ontmoeten elkaar op de volgende tijden: Spanje 16:00 uur Portugal 15:00 uur Canarische Eilanden 15:00 uur Costa Rica 20:00 uur Colombia 19:00 uur Nicaragua 20:00 uur Ecuador 19:00 uur Guatemala 20:00 uur Mexico 20:00 uur NEDERLAND 16:00 uur Panama 19:00 uur Honduras 18:00 uur El Salvador 20:00 uur Venezuela 18:00 uur Uruguay 17:00 uur Paraguay 17:00 uur Brazilië 18:00 uur Argentinië 17:00 uur Chili 17:00 uur Italië 16:00 uur Ik vraag u alstublieft om aan dit initiatief deel te nemen. We stoppen elke dag EEN MINUUT op de aangegeven tijden, OM GOD TE VRAGEN om vrede in de wereld, zodat conflicten kunnen eindigen en de rust wordt hersteld in alle naties van de aarde, en zodat gezinnen bij God hun veiligheid en redding zoeken. Als we de enorme kracht van gebed zouden begrijpen, zouden we versteld staan. Als u dit verzoek naar uw contacten kunt sturen, kunnen we God om een wonder vragen met ons gebed. ZET ELKE DAG DE WEKKER OP JE TELEFOON, op de tijd die voor je land is ingesteld, en bid een minuutje voor vrede. Dank, Gods Zegen, verenigd in gebed, 🙏🏻 ❤👍🏻
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.