PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Kindernevendienst september 2020 Kindernevendienst september 2020
Hallo allemaal,
De maand september is alweer aangebroken. We hopen dat iedereen, ondanks de situatie op dit moment, heeft kunnen genieten van de zomervakantie. De kinderen gaan weer naar school en gaan aan een nieuw schooljaar beginnen. Leuk maar het zal voor sommigen misschien ook wel spannend zijn. We willen jullie allemaal heel veel succes en veel plezier wensen. Maak er een goed schooljaar van! In de kindernevendienst zullen we verder gaan met het programma van Bijbelbasics. In de digitale diensten blijft het kindermoment een vast item. Dus zet de TV of laptop elke zondag om 09:30 uur aan. Kijk en luister mee! In september gaan we lezen uit het boek 1 Koningen, over de profeet Elia. Hij roept de mensen op om op de God van Israël te vertrouwen en niet op de Kanaänitische god Baäl. Elia doet verschillende wonderen en heeft een bijzondere ontmoeting met God.

6 september: 1 Koningen 17: 1-16 Elia en de weduwe uit Sarefat De kinderen horen het verhaal van een weduwe uit het stadje Sarefat. Ze kan nog één schamele maaltijd klaarmaken voor haar en haar zoon voordat ze van de honger zullen sterven. De profeet Elia zegt tegen haar dat er voor haar steeds olie en meel zullen zijn.

13 september: 1 Koningen 18: 17-46 Elia en de profeten van Baäl In het verhaal van vandaag komt er een strijd op een spectaculaire manier tot een hoogtepunt. Het hele volk moet bij de berg Karmel bij elkaar komen. Ze moeten eindelijk een keuze maken wie volgens hen 9 de echte (en enige) God is. Omdat het volk niet wil, of misschien niet kan kiezen, stelt Elia een proef voor: twee stieren moeten worden geslacht en op een brandstapel worden gelegd. De profeten van Baäl zullen dan tot hun god bidden en Elia tot de God van Israël. De god die antwoord geeft, verdient het om door de Israëlieten vereerd te worden.

20 september: 1 Koningen 19: 1-16 Elia ontmoet God Koningin Izebel wil Elia doden. Elia vlucht naar Berseba, bijna 200 kilometer bij de berg Karmel vandaan. In plaats van de profeet die zich vol overtuiging voor God inzet, lezen we hoe Elia moegestreden is. Op dat moment komt God naar hem toe. Eerst door middel van een engel die Elia twee keer met brood en water verzorgt. Vervolgens leert Elia dat God niet alleen aanwezig is in indrukwekkende wonderen en natuurverschijnselen. Daarna gaan we verder lezen uit het Evangelie volgens Mattheüs. We gaan vier verhalen lezen. Elk verhaal vertelt iets over de macht van Jezus.

27 september: Mattheüs 8: 23-27 Storm op het meer In het verhaal van vandaag steekt Jezus met zijn leerlingen het meer van Galilea over. Wanneer het plotseling begint te stormen, raken de leerlingen in paniek. Jezus slaapt, maar nadat de leerlingen Hem wakker hebben gemaakt, zorgt Hij ervoor dat de storm ophoudt en het water weer rustig wordt.

We hopen dat de kinderen online mee kijken en luisteren naar het kindermoment tijdens de kerkdienst.

Keep safe!

Tessa de Keijzer, kindernevendienst
terug
 
 
 

Inloggen

OPROEP tot GEBED.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog organiseerde een adviseur van premier Winston Churchill een groep mensen die elke avond op een vast uur stopten met wat ze aan het doen waren, om in gemeenschap te bidden voor vrede, veiligheid en zekerheid, en voor hen die in Engeland woonachtig zijn. Ze deden dit elke dag en het was alsof de stad niet geraakt werd, zo sterk was hun gebed. Het resultaat was zo wonderbaarlijk dat in korte tijd het bombardement stopte ! Nu organiseren we opnieuw, een groep mensen van verschillende nationaliteiten, om EEN MINUUT LANG te bidden voor de veiligheid van onze landen, voor een einde aan de problemen die ons onderdrukken en kwellen en dat God de beslissingen van onze heersers zal leiden. We ontmoeten elkaar op de volgende tijden: Spanje 16:00 uur Portugal 15:00 uur Canarische Eilanden 15:00 uur Costa Rica 20:00 uur Colombia 19:00 uur Nicaragua 20:00 uur Ecuador 19:00 uur Guatemala 20:00 uur Mexico 20:00 uur NEDERLAND 16:00 uur Panama 19:00 uur Honduras 18:00 uur El Salvador 20:00 uur Venezuela 18:00 uur Uruguay 17:00 uur Paraguay 17:00 uur Brazilië 18:00 uur Argentinië 17:00 uur Chili 17:00 uur Italië 16:00 uur Ik vraag u alstublieft om aan dit initiatief deel te nemen. We stoppen elke dag EEN MINUUT op de aangegeven tijden, OM GOD TE VRAGEN om vrede in de wereld, zodat conflicten kunnen eindigen en de rust wordt hersteld in alle naties van de aarde, en zodat gezinnen bij God hun veiligheid en redding zoeken. Als we de enorme kracht van gebed zouden begrijpen, zouden we versteld staan. Als u dit verzoek naar uw contacten kunt sturen, kunnen we God om een wonder vragen met ons gebed. ZET ELKE DAG DE WEKKER OP JE TELEFOON, op de tijd die voor je land is ingesteld, en bid een minuutje voor vrede. Dank, Gods Zegen, verenigd in gebed, 🙏🏻 ❤👍🏻
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.