PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Kindernevendienst oktober 2020 Kindernevendienst oktober 2020
Hallo allemaal,
De maand oktober is alweer aangebroken. Wat gaat de tijd snel! Het laatste kwartaal van 2020 is begonnen. Helaas is de coronacrisis nog steeds gaande en het virus slaat weer rap om zich heen. Voor iedereen: blijf gezond!
Voor de kinderen blijft het kindermoment tijdens de online kerkdienst een vast item. We hopen dat de kinderen online mee kijken en luisteren zodat ze de verhalen over God, Jezus en de Heilige Geest mogen blijven ontvangen.
In oktober lezen we verder uit het evangelie volgens Mattheüs. We gaan verder met het tweede verhaal in een blok van vier verhalen.

Deze verhalen vertellen iets over de macht van Jezus.
4 oktober: Mattheüs 14 : 22-23 Jezus loopt over het water.
Petrus speelt een bijzondere rol in het verhaal van vandaag. Hij loopt, deels uit eigen beweging, deels op uitnodiging van Jezus, over het water naar Jezus toe. Dat gaat goed, totdat hij merkt hoe sterk de wind is. Hij begint te zinken en schreeuwt om hulp. Meteen trekt Jezus hem overeind.

11 oktober: Mattheüs 17 : 1-13 Jezus, Mozes en Elia.
Het verhaal van vandaag is best een beetje vreemd: ineens staan er twee profeten van honderden jaren geleden met Jezus te praten. Drie leerlingen van Jezus gaan met Hem een hoge berg op. Daar zien de leerlingen naast Jezus ook
Mozes en Elia. Eén van deze drie personen verandert op een bijzondere manier.

18 oktober: Mattheüs 25 : 31-40 Jezus spreek recht.
Jezus noemt in een verhaal concrete goede dingen die leerlingen van Jezus voor anderen doen. Hij zegt daarbij dat als je iets goeds doet voor iemand, je iets goed doet voor Jezus zelf.
Na deze verhalen gaan we in oktober verder lezen over de profeet Elisa. Elisa is de opvolger van Elia als belangrijkste profeet van het noordelijke rijk Israël. Net als Elia roept hij de mensen op om alleen God te dienen en doet hij verschillende wonderen.

25 oktober: 2 Koningen 2: 1-14 Elisa volgt Elia op.
Elia en Elisa zijn allebei profeet. Elisa trekt al een paar jaar met Elia op. Hij gaat het stokje van Elia overnemen. Elisa is er getuige van hoe Elia wordt meegenomen naar de hemel; in een vurige wagen en een stormwind.

1 november: 2 Koningen 5: 1-20 Elisa en Naäman.
Legerleider Naäman lijdt aan een ernstige huidziekte. Een slavin van zijn vrouw vertelt hem dat de profeet Elisa in Samaria hem beter zou kunnen maken. Hij gaat naar Elisa toe. De profeet vertelt hem dat hij zich moet gaan wassen in de Jordaan om weer gezond te worden. Naäman reageert verontwaardigd als hij de naam van de rivier de Jordaan hoort. De
rivieren in zijn land zijn volgens hem allemaal beter, mooier en groter.

Keep safe!
Tessa de Keijzer, kindernevendiens
 
terug
 
 
 

Inloggen

OPROEP tot GEBED.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog organiseerde een adviseur van premier Winston Churchill een groep mensen die elke avond op een vast uur stopten met wat ze aan het doen waren, om in gemeenschap te bidden voor vrede, veiligheid en zekerheid, en voor hen die in Engeland woonachtig zijn. Ze deden dit elke dag en het was alsof de stad niet geraakt werd, zo sterk was hun gebed. Het resultaat was zo wonderbaarlijk dat in korte tijd het bombardement stopte ! Nu organiseren we opnieuw, een groep mensen van verschillende nationaliteiten, om EEN MINUUT LANG te bidden voor de veiligheid van onze landen, voor een einde aan de problemen die ons onderdrukken en kwellen en dat God de beslissingen van onze heersers zal leiden. We ontmoeten elkaar op de volgende tijden: Spanje 16:00 uur Portugal 15:00 uur Canarische Eilanden 15:00 uur Costa Rica 20:00 uur Colombia 19:00 uur Nicaragua 20:00 uur Ecuador 19:00 uur Guatemala 20:00 uur Mexico 20:00 uur NEDERLAND 16:00 uur Panama 19:00 uur Honduras 18:00 uur El Salvador 20:00 uur Venezuela 18:00 uur Uruguay 17:00 uur Paraguay 17:00 uur Brazilië 18:00 uur Argentinië 17:00 uur Chili 17:00 uur Italië 16:00 uur Ik vraag u alstublieft om aan dit initiatief deel te nemen. We stoppen elke dag EEN MINUUT op de aangegeven tijden, OM GOD TE VRAGEN om vrede in de wereld, zodat conflicten kunnen eindigen en de rust wordt hersteld in alle naties van de aarde, en zodat gezinnen bij God hun veiligheid en redding zoeken. Als we de enorme kracht van gebed zouden begrijpen, zouden we versteld staan. Als u dit verzoek naar uw contacten kunt sturen, kunnen we God om een wonder vragen met ons gebed. ZET ELKE DAG DE WEKKER OP JE TELEFOON, op de tijd die voor je land is ingesteld, en bid een minuutje voor vrede. Dank, Gods Zegen, verenigd in gebed, 🙏🏻 ❤👍🏻
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.