PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Kindernevendienst oktober 2020 Kindernevendienst oktober 2020
Hallo allemaal,
De maand oktober is alweer aangebroken. Wat gaat de tijd snel! Het laatste kwartaal van 2020 is begonnen. Helaas is de coronacrisis nog steeds gaande en het virus slaat weer rap om zich heen. Voor iedereen: blijf gezond!
Voor de kinderen blijft het kindermoment tijdens de online kerkdienst een vast item. We hopen dat de kinderen online mee kijken en luisteren zodat ze de verhalen over God, Jezus en de Heilige Geest mogen blijven ontvangen.
In oktober lezen we verder uit het evangelie volgens Mattheüs. We gaan verder met het tweede verhaal in een blok van vier verhalen.

Deze verhalen vertellen iets over de macht van Jezus.
4 oktober: Mattheüs 14 : 22-23 Jezus loopt over het water.
Petrus speelt een bijzondere rol in het verhaal van vandaag. Hij loopt, deels uit eigen beweging, deels op uitnodiging van Jezus, over het water naar Jezus toe. Dat gaat goed, totdat hij merkt hoe sterk de wind is. Hij begint te zinken en schreeuwt om hulp. Meteen trekt Jezus hem overeind.

11 oktober: Mattheüs 17 : 1-13 Jezus, Mozes en Elia.
Het verhaal van vandaag is best een beetje vreemd: ineens staan er twee profeten van honderden jaren geleden met Jezus te praten. Drie leerlingen van Jezus gaan met Hem een hoge berg op. Daar zien de leerlingen naast Jezus ook
Mozes en Elia. Eén van deze drie personen verandert op een bijzondere manier.

18 oktober: Mattheüs 25 : 31-40 Jezus spreek recht.
Jezus noemt in een verhaal concrete goede dingen die leerlingen van Jezus voor anderen doen. Hij zegt daarbij dat als je iets goeds doet voor iemand, je iets goed doet voor Jezus zelf.
Na deze verhalen gaan we in oktober verder lezen over de profeet Elisa. Elisa is de opvolger van Elia als belangrijkste profeet van het noordelijke rijk Israël. Net als Elia roept hij de mensen op om alleen God te dienen en doet hij verschillende wonderen.

25 oktober: 2 Koningen 2: 1-14 Elisa volgt Elia op.
Elia en Elisa zijn allebei profeet. Elisa trekt al een paar jaar met Elia op. Hij gaat het stokje van Elia overnemen. Elisa is er getuige van hoe Elia wordt meegenomen naar de hemel; in een vurige wagen en een stormwind.

1 november: 2 Koningen 5: 1-20 Elisa en Naäman.
Legerleider Naäman lijdt aan een ernstige huidziekte. Een slavin van zijn vrouw vertelt hem dat de profeet Elisa in Samaria hem beter zou kunnen maken. Hij gaat naar Elisa toe. De profeet vertelt hem dat hij zich moet gaan wassen in de Jordaan om weer gezond te worden. Naäman reageert verontwaardigd als hij de naam van de rivier de Jordaan hoort. De
rivieren in zijn land zijn volgens hem allemaal beter, mooier en groter.

Keep safe!
Tessa de Keijzer, kindernevendiens
 
terug
 
 
 

Inloggen

U zij de glorie.
https://youtu.be/y7BC7_loi78 
 
De nieuwe Paaskaars is binnengebracht.

Vandaag is de nieuwe Paaskaars in gebruik genomen. Hetty Janssen heeft hem gemaakt.
Zij vertelde, tijdens de Paasdienst, over de symboliek die zij heeft gebruikt.

"Op de kaars de Bijbel in het klein: de aarde rondom de kaars met lucht, aarde en water, symbool voor de schepping. Erboven Gods Geest, die er was tijdens de schepping en die de aarde nooit verlaten heeft gesymboliseerd door de duif. Ook symbool voor Pinksteren.
Ernaast een bloeiende staf. De dode staf van Aäron, die samen met de 11 andere staffen van de 12 stammen van Israël bij de ark lag. Alleen Aäron 's staf kwam tot leven, zo werd bewezen dat hij hogepriester was. De staf staat symbool voor Jezus die dood was en op Paasochtend weer levend. De opstanding, Pasen.
Tot slot het jaartal 2021."


Klik op "meer" voor details.
  meer
 
"STILTEMOMENT".
OPEN KERK. (Door aangescherpte coronarichtlijnen tijdelijk niet mogelijk)
Elke woensdagavond is de kerkzaal een uurtje open voor iedereen die gewoon even behoefte heeft aan stilte.
Even tot rust komen, om na te denken, te mediteren, te bidden of een kaarsje aan te steken.
Voel je vrij om er gebruik van te maken en vertel het ook aan anderen. Het is zeker ook bedoeld voor mensen van 'buiten'.
De openstelling van de kerkzaal is vanaf vandaag iedere woensdagavond van 19:00 tot 20:00 uur.
Iedere eerste woensdag van de maand is er aansluitend van 20:00 tot 20:30 uur een speciale stilteviering waar iedereen van harte welkom is.
Uiteraard met inachtneming van de coronarichtlijnen.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.