PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Kindernevendienst mei 2019 Kindernevendienst mei 2019
Hoi allemaal,
Met zorgen naar bed, ermee ontwaken, de hele wereld in de ban. Toch het beste van de situatie maken, doen wat, wanneer en waar je kan.
Toch blijven focussen op de lichtpuntjes, al lijken deze soms best klein, en vooral beseffen dat we in dit alles, meer dan ooit samen staan en zijn!
We leven nog steeds in een vreemde, onzekere tijd. Het coronavirus slaat nog steeds om zich heen. We denken aan een ieder die het moeilijk heeft. Samen sterk is nog nooit zo belangrijk geweest!
Ons dagelijks leven richten we op een andere manier in. Ook de gang naar de kerk op zondag zit er voorlopig niet in. Kerkdiensten gaan niet door en
daardoor helaas de kindernevendienst ook niet.

In de maanden maart/april hebben de kinderen verder gewerkt aan hun eigen mooie Paaskaars. We hopen dat deze kaars een mooi plekje in het huis heeft gekregen.
We lezen in de maand mei verder over David.
Israël heeft voor het eerst een koning: Saul. De profeet Samuël heeft Saul koning gemaakt, maar Saul doet niet wat God wil. Daarom zegt Samuël dat Saul niet lang koning zal zijn en dat God iemand zal zoeken die wel zijn wil doet. Al tijdens Sauls regering wijst Samuël een nieuwe koning aan: David.

3 mei 2020: David en Goliat (1 Samuël 17)
De Filistijnen willen een oorlog beginnen. Goliat is de kampvechter van de Filistijnen. Goliat is een indrukwekkende verschijning. Hij is bijna drie meter lang. Wanneer David bij zijn broers komt en vragen begint te stellen, wordt hij naar Saul gebracht. Het eerste wat David zegt, is: ‘U moet niet bang zijn…’ (vers 32). David wil niet dat Saul de moed verliest vanwege die ene Filistijn. David zegt dat híj wel met Goliat wil vechten.

10 mei 2020: David en Saul (1 Samuel 18 & 19)
Al vanaf het moment dat Saul koning wordt, is hij onzeker. Hij luistert naar wat anderen vinden. Naar God luistert hij minder goed en daarom krijgt God er spijt van dat hij Saul koning van Israël gemaakt heeft. Nadat David door Samuël als koning is aangewezen, komt hij bij Saul in dienst als muzikant. Met zijn muziek kan David Saul rustig maken en David wordt zijn persoonlijke dienaar. Maar na het gevecht met Goliat wordt Saul jaloers op David.

17 mei 2020: David en Abigaïl (1 Samuel 25)
David is gevlucht voor koning Saul. Maar Saul zet een achtervolging in. David verschuilt zich op verschillende plekken. Nabal is niet van plan David en zijn mannen eten te geven. Hij laat merken dat hij David helemaal niet belangrijk vindt. Abigaïl laat David zien dat zij hem wel belangrijk vindt. Ze knielt en buigt diep. Ze neemt de schuld zelfs op zich en vraagt David naar haar te luisteren.

24 mei 2020: De Heer is mijn herder (Psalm 23)
In Psalm 23 wordt God vergeleken met een herder. De herder zorgt voor zijn schapen en geeft ze alles wat ze nodig hebben. Hij brengt zijn schapen niet naar dorre plekken waar alleen hier en daar wat te grazen is. Hij brengt zijn schapen naar groen gras en fris water. De schapen krijgen dus een overvloed aan eten en drinken. De herder beschermt zijn schapen, daarom hoeven ze niet bang te zijn als er gevaar is of als het donker is.

Tot zover is het materiaal van BijbelBasics bekend. Het materiaal van Bijbelbasics zal via de mail naar een ieder toe worden gestuurd.Voor een ieder sterkte deze tijd. Blijf gezond.

Met vriendelijke groet,

Tessa de Keijzer
 
terug
 
 
 

Inloggen

OPROEP tot GEBED.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog organiseerde een adviseur van premier Winston Churchill een groep mensen die elke avond op een vast uur stopten met wat ze aan het doen waren, om in gemeenschap te bidden voor vrede, veiligheid en zekerheid, en voor hen die in Engeland woonachtig zijn. Ze deden dit elke dag en het was alsof de stad niet geraakt werd, zo sterk was hun gebed. Het resultaat was zo wonderbaarlijk dat in korte tijd het bombardement stopte ! Nu organiseren we opnieuw, een groep mensen van verschillende nationaliteiten, om EEN MINUUT LANG te bidden voor de veiligheid van onze landen, voor een einde aan de problemen die ons onderdrukken en kwellen en dat God de beslissingen van onze heersers zal leiden. We ontmoeten elkaar op de volgende tijden: Spanje 16:00 uur Portugal 15:00 uur Canarische Eilanden 15:00 uur Costa Rica 20:00 uur Colombia 19:00 uur Nicaragua 20:00 uur Ecuador 19:00 uur Guatemala 20:00 uur Mexico 20:00 uur NEDERLAND 16:00 uur Panama 19:00 uur Honduras 18:00 uur El Salvador 20:00 uur Venezuela 18:00 uur Uruguay 17:00 uur Paraguay 17:00 uur Brazilië 18:00 uur Argentinië 17:00 uur Chili 17:00 uur Italië 16:00 uur Ik vraag u alstublieft om aan dit initiatief deel te nemen. We stoppen elke dag EEN MINUUT op de aangegeven tijden, OM GOD TE VRAGEN om vrede in de wereld, zodat conflicten kunnen eindigen en de rust wordt hersteld in alle naties van de aarde, en zodat gezinnen bij God hun veiligheid en redding zoeken. Als we de enorme kracht van gebed zouden begrijpen, zouden we versteld staan. Als u dit verzoek naar uw contacten kunt sturen, kunnen we God om een wonder vragen met ons gebed. ZET ELKE DAG DE WEKKER OP JE TELEFOON, op de tijd die voor je land is ingesteld, en bid een minuutje voor vrede. Dank, Gods Zegen, verenigd in gebed, 🙏🏻 ❤👍🏻
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.