PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Kindernevendienst juni 2020 Kindernevendienst juni 2020
Hallo allemaal,
Samen staan we sterker, als gemeente gaan we dit aan. Als alles in de wereld anders is, blijven wij als gemeente overeind staan! Nog steeds wordt ons leven overspoeld door een virus genaamd corona. Bij het openen van de krant, de sociale media, in winkels, op de tv en ga zo maar door. Gelukkig stromen de eerste positieve berichten ook binnen. Is er weer wat meer hoop! Zoals ik al eerder heb geschreven en wat ik nog steeds meen: samen sterk is nog nooit zo belangrijk geweest!
Vanuit de gemeente zijn er ook steeds meer creatieve ideeën om de kerkdiensten te blijven continueren. TOP! Bedankt daarvoor. In de digitale kerkdiensten is er nu elke zondag een kindermoment gereserveerd. We hopen dat de kinderen mee gaan/blijven kijken naar de diensten en thuis creatief aan de slag gaan met de opdrachten. Jullie kunnen hieronder lezen waar we het in de maand juni over gaan hebben.
We gaan in juni lezen uit het evangelie van Matteüs over Gods nieuwe wereld. Elke zondag staan er gelijkenissen van Jezus centraal die iets
laten zien van die nieuwe wereld.
Jezus geeft een aantal voorbeelden die soms best heftig zijn. Je kunt je daardoor wel afvragen hoe fijn die nieuwe wereld eigenlijk is.
Belangrijk is het dan om te lezen dat Jezus op het laatst nog benadrukt dat het wel degelijk de moeite waard is.

 7 juni: Matteüs 13:44-46 De schat in de akker en de kostbare parel Jezus vergelijkt Gods nieuwe wereld eerst met een man die een schat
in de grond vindt. Deze man is heel blij, verkoopt alles wat hij heeft en koopt van het geld het stuk land waar hij de schat vond. Daarna vergelijkt Jezus Gods nieuwe wereld met een koopman die op zoek is naar mooie parels. Op een dag ziet hij een heel bijzondere parel. Dan verkoopt hij alles wat hij heeft om met dat geld die ene parel te kopen.

 14 juni: Matteüs 20:1-16 De arbeiders in de wijngaard Jezus vertelt iets over hoe beloningen er uit zien in Gods nieuwe wereld en voor wie die beloningen zijn. Het gaat er hierbij om dat God mensen beloont op basis van zijn goedheid: iedereen krijgt dezelfde beloning. Je moet niet denken dat je recht hebt op een grotere beloning omdat je er eerder bij was. God wil graag net zoveel geven aan de laatsten als aan de eersten.

 21 juni: Matteüs 25:1-13 De tien meisjes Tien meisjes zijn onderweg naar een bruiloft en wachten op de bruidegom. De groep bestaat uit vijf verstandige en vijf minder verstandige meisjes. Het verschil zit in hun houding en voorbereiding: de verstandige meisjes hebben een lamp bij zich en extra olie, de minder verstandige meisjes hebben ook een lamp bij zich, maar geen extra olie.

 28 juni: Matteüs 25:14-30 De drie dienaren We lezen dat de rijke man aan zijn dienaren de opdracht geeft om voor zijn geld te zorgen. Hoe ze dit moeten doen, staat er niet bij. De twee dienaren die het meest hebben gekregen, gaan meteen aan de slag. Ze handelen met het geld en verdienen er geld bij. De derde dienaar handelt heel anders: hij graaft een gat in de grond en hij verstopt het geld.

Dus, zet je TV of laptop elke zondag om 09:30 uur aan en kijk + luister mee!

Tessa de Keijzer, kindernevendienst
 
terug
 
 
 

Inloggen

OPROEP tot GEBED.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog organiseerde een adviseur van premier Winston Churchill een groep mensen die elke avond op een vast uur stopten met wat ze aan het doen waren, om in gemeenschap te bidden voor vrede, veiligheid en zekerheid, en voor hen die in Engeland woonachtig zijn. Ze deden dit elke dag en het was alsof de stad niet geraakt werd, zo sterk was hun gebed. Het resultaat was zo wonderbaarlijk dat in korte tijd het bombardement stopte ! Nu organiseren we opnieuw, een groep mensen van verschillende nationaliteiten, om EEN MINUUT LANG te bidden voor de veiligheid van onze landen, voor een einde aan de problemen die ons onderdrukken en kwellen en dat God de beslissingen van onze heersers zal leiden. We ontmoeten elkaar op de volgende tijden: Spanje 16:00 uur Portugal 15:00 uur Canarische Eilanden 15:00 uur Costa Rica 20:00 uur Colombia 19:00 uur Nicaragua 20:00 uur Ecuador 19:00 uur Guatemala 20:00 uur Mexico 20:00 uur NEDERLAND 16:00 uur Panama 19:00 uur Honduras 18:00 uur El Salvador 20:00 uur Venezuela 18:00 uur Uruguay 17:00 uur Paraguay 17:00 uur Brazilië 18:00 uur Argentinië 17:00 uur Chili 17:00 uur Italië 16:00 uur Ik vraag u alstublieft om aan dit initiatief deel te nemen. We stoppen elke dag EEN MINUUT op de aangegeven tijden, OM GOD TE VRAGEN om vrede in de wereld, zodat conflicten kunnen eindigen en de rust wordt hersteld in alle naties van de aarde, en zodat gezinnen bij God hun veiligheid en redding zoeken. Als we de enorme kracht van gebed zouden begrijpen, zouden we versteld staan. Als u dit verzoek naar uw contacten kunt sturen, kunnen we God om een wonder vragen met ons gebed. ZET ELKE DAG DE WEKKER OP JE TELEFOON, op de tijd die voor je land is ingesteld, en bid een minuutje voor vrede. Dank, Gods Zegen, verenigd in gebed, 🙏🏻 ❤👍🏻
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.