PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Kindernevendienst januari 2020 Kindernevendienst januari 2020
Hallo allemaal,
Het nieuwe jaar starten wij met het lezen van het laatste stuk van het kerstproject Volg de ster.

5 januari 2020 Mattheüs 2: 1-12 Volg de ster – Wijze mannen zoeken een koningskind De wijze mannen zien iets dat voor veel mensen verborgen was gebleven: de nieuwe ster die zij ontdekt hebben, vertelt over een heel bijzondere nieuwe koning. Eindelijk vinden de wijze mannen de koning naar wie ze al zo lang op zoek zijn. Vanaf half januari gaan wij lezen uit het Bijbelboek Rechters. We lezen drie verhalen over de rechters van het volk Israël. We lezen hoe de rechters Debora, Gideon en Simson leiding geven aan het volk in een tijd waarin er nog geen koning in Israël is.

12 januari 2020 Rechters 4 en 5 Rechter Debora Het verhaal over de rechter Debora en generaal Barak die het opnemen tegen de Kanaänitische koning Jabin en zijn generaal Sisera. Barak blijkt weinig moed en vertrouwen te hebben: hij vraagt of Debora meegaat. Als profetes kan zij God om raad vragen en door haar aanwezigheid zullen de strijders worden bemoedigd. Debora gaat hiermee akkoord maar zegt er direct bij dat de eer van de overwinning niet naar hem zal gaan maar naar een vrouw.

19 januari 2020 Rechters 6 en 7 Rechter Gideon God laat de bange Gideon door verschillende tekens zien dat hij bij hem is en voor de overwinning zal zorgen. Het is avond als God tegen Gideon zegt dat hij moet aanvallen. Maar hij houdt er al rekening mee dat de bange Gideon niet durft. Gideon en Pura vangen een gesprek op tussen twee Midjanieten: de één vertelt aan de ander over een droom die hij heeft gehad en waarin duidelijk wordt dat Gideon, met hulp van God, de Midjanieten zal verslaan. Gideon is eindelijk overtuigd.

26 januari 2020 Rechters 14: 1-20 Rechter Simson Simson die met alle macht en geweld een Filistijns meisje wil trouwen maar uiteindelijk woedend en met lege handen achterblijft. We lezen hoe Simson als volwassene verliefd wordt op een Filistijns meisje uit Timna. Hij vraagt dan aan zijn ouders of zij ervoor willen zorgen dat zij zijn vrouw wordt. Zijn ouders proberen hem op andere gedachten te brengen maar dat helpt niet.

We vinden het fijn als jullie allemaal vaak naar de kindernevendienst komen. Hoe meer kinderen hoe gezelliger het met elkaar is!

Tessa de Keijzer, kindernevendienst
terug
 
 
 

Inloggen

Uitbreiding kerkbezoek
 

Het wordt weer steeds gezelliger in de diensten en bij het koffiedrinken na de dienst. We kunnen en mogen weer met meer gemeenteleden en gasten bijeen komen. Er is ook weer kindernevendienst. Het zingen begint steeds meer als vanouds te klinken. Dat voelt echt goed. We ventileren goed en dan kan het, volgens de PKN en het RIVM, prima. Dus jullie zijn van harte welkom. Vooraf aanmelden hoeft niet meer. 

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.