PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Kindernevendienst januari 2020 Kindernevendienst januari 2020
Hallo allemaal,
Het nieuwe jaar starten wij met het lezen van het laatste stuk van het kerstproject Volg de ster.

5 januari 2020 Mattheüs 2: 1-12 Volg de ster – Wijze mannen zoeken een koningskind De wijze mannen zien iets dat voor veel mensen verborgen was gebleven: de nieuwe ster die zij ontdekt hebben, vertelt over een heel bijzondere nieuwe koning. Eindelijk vinden de wijze mannen de koning naar wie ze al zo lang op zoek zijn. Vanaf half januari gaan wij lezen uit het Bijbelboek Rechters. We lezen drie verhalen over de rechters van het volk Israël. We lezen hoe de rechters Debora, Gideon en Simson leiding geven aan het volk in een tijd waarin er nog geen koning in Israël is.

12 januari 2020 Rechters 4 en 5 Rechter Debora Het verhaal over de rechter Debora en generaal Barak die het opnemen tegen de Kanaänitische koning Jabin en zijn generaal Sisera. Barak blijkt weinig moed en vertrouwen te hebben: hij vraagt of Debora meegaat. Als profetes kan zij God om raad vragen en door haar aanwezigheid zullen de strijders worden bemoedigd. Debora gaat hiermee akkoord maar zegt er direct bij dat de eer van de overwinning niet naar hem zal gaan maar naar een vrouw.

19 januari 2020 Rechters 6 en 7 Rechter Gideon God laat de bange Gideon door verschillende tekens zien dat hij bij hem is en voor de overwinning zal zorgen. Het is avond als God tegen Gideon zegt dat hij moet aanvallen. Maar hij houdt er al rekening mee dat de bange Gideon niet durft. Gideon en Pura vangen een gesprek op tussen twee Midjanieten: de één vertelt aan de ander over een droom die hij heeft gehad en waarin duidelijk wordt dat Gideon, met hulp van God, de Midjanieten zal verslaan. Gideon is eindelijk overtuigd.

26 januari 2020 Rechters 14: 1-20 Rechter Simson Simson die met alle macht en geweld een Filistijns meisje wil trouwen maar uiteindelijk woedend en met lege handen achterblijft. We lezen hoe Simson als volwassene verliefd wordt op een Filistijns meisje uit Timna. Hij vraagt dan aan zijn ouders of zij ervoor willen zorgen dat zij zijn vrouw wordt. Zijn ouders proberen hem op andere gedachten te brengen maar dat helpt niet.

We vinden het fijn als jullie allemaal vaak naar de kindernevendienst komen. Hoe meer kinderen hoe gezelliger het met elkaar is!

Tessa de Keijzer, kindernevendienst
terug
 
 
 

Inloggen

OPROEP tot GEBED.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog organiseerde een adviseur van premier Winston Churchill een groep mensen die elke avond op een vast uur stopten met wat ze aan het doen waren, om in gemeenschap te bidden voor vrede, veiligheid en zekerheid, en voor hen die in Engeland woonachtig zijn. Ze deden dit elke dag en het was alsof de stad niet geraakt werd, zo sterk was hun gebed. Het resultaat was zo wonderbaarlijk dat in korte tijd het bombardement stopte ! Nu organiseren we opnieuw, een groep mensen van verschillende nationaliteiten, om EEN MINUUT LANG te bidden voor de veiligheid van onze landen, voor een einde aan de problemen die ons onderdrukken en kwellen en dat God de beslissingen van onze heersers zal leiden. We ontmoeten elkaar op de volgende tijden: Spanje 16:00 uur Portugal 15:00 uur Canarische Eilanden 15:00 uur Costa Rica 20:00 uur Colombia 19:00 uur Nicaragua 20:00 uur Ecuador 19:00 uur Guatemala 20:00 uur Mexico 20:00 uur NEDERLAND 16:00 uur Panama 19:00 uur Honduras 18:00 uur El Salvador 20:00 uur Venezuela 18:00 uur Uruguay 17:00 uur Paraguay 17:00 uur Brazilië 18:00 uur Argentinië 17:00 uur Chili 17:00 uur Italië 16:00 uur Ik vraag u alstublieft om aan dit initiatief deel te nemen. We stoppen elke dag EEN MINUUT op de aangegeven tijden, OM GOD TE VRAGEN om vrede in de wereld, zodat conflicten kunnen eindigen en de rust wordt hersteld in alle naties van de aarde, en zodat gezinnen bij God hun veiligheid en redding zoeken. Als we de enorme kracht van gebed zouden begrijpen, zouden we versteld staan. Als u dit verzoek naar uw contacten kunt sturen, kunnen we God om een wonder vragen met ons gebed. ZET ELKE DAG DE WEKKER OP JE TELEFOON, op de tijd die voor je land is ingesteld, en bid een minuutje voor vrede. Dank, Gods Zegen, verenigd in gebed, 🙏🏻 ❤👍🏻
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.