PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Kindernevendienst januari 2020 Kindernevendienst januari 2020
Hallo allemaal,
Het nieuwe jaar starten wij met het lezen van het laatste stuk van het kerstproject Volg de ster.

5 januari 2020 Mattheüs 2: 1-12 Volg de ster – Wijze mannen zoeken een koningskind De wijze mannen zien iets dat voor veel mensen verborgen was gebleven: de nieuwe ster die zij ontdekt hebben, vertelt over een heel bijzondere nieuwe koning. Eindelijk vinden de wijze mannen de koning naar wie ze al zo lang op zoek zijn. Vanaf half januari gaan wij lezen uit het Bijbelboek Rechters. We lezen drie verhalen over de rechters van het volk Israël. We lezen hoe de rechters Debora, Gideon en Simson leiding geven aan het volk in een tijd waarin er nog geen koning in Israël is.

12 januari 2020 Rechters 4 en 5 Rechter Debora Het verhaal over de rechter Debora en generaal Barak die het opnemen tegen de Kanaänitische koning Jabin en zijn generaal Sisera. Barak blijkt weinig moed en vertrouwen te hebben: hij vraagt of Debora meegaat. Als profetes kan zij God om raad vragen en door haar aanwezigheid zullen de strijders worden bemoedigd. Debora gaat hiermee akkoord maar zegt er direct bij dat de eer van de overwinning niet naar hem zal gaan maar naar een vrouw.

19 januari 2020 Rechters 6 en 7 Rechter Gideon God laat de bange Gideon door verschillende tekens zien dat hij bij hem is en voor de overwinning zal zorgen. Het is avond als God tegen Gideon zegt dat hij moet aanvallen. Maar hij houdt er al rekening mee dat de bange Gideon niet durft. Gideon en Pura vangen een gesprek op tussen twee Midjanieten: de één vertelt aan de ander over een droom die hij heeft gehad en waarin duidelijk wordt dat Gideon, met hulp van God, de Midjanieten zal verslaan. Gideon is eindelijk overtuigd.

26 januari 2020 Rechters 14: 1-20 Rechter Simson Simson die met alle macht en geweld een Filistijns meisje wil trouwen maar uiteindelijk woedend en met lege handen achterblijft. We lezen hoe Simson als volwassene verliefd wordt op een Filistijns meisje uit Timna. Hij vraagt dan aan zijn ouders of zij ervoor willen zorgen dat zij zijn vrouw wordt. Zijn ouders proberen hem op andere gedachten te brengen maar dat helpt niet.

We vinden het fijn als jullie allemaal vaak naar de kindernevendienst komen. Hoe meer kinderen hoe gezelliger het met elkaar is!

Tessa de Keijzer, kindernevendienst
terug
 
 
 

Inloggen

U zij de glorie.
https://youtu.be/y7BC7_loi78 
 
De nieuwe Paaskaars is binnengebracht.

Vandaag is de nieuwe Paaskaars in gebruik genomen. Hetty Janssen heeft hem gemaakt.
Zij vertelde, tijdens de Paasdienst, over de symboliek die zij heeft gebruikt.

"Op de kaars de Bijbel in het klein: de aarde rondom de kaars met lucht, aarde en water, symbool voor de schepping. Erboven Gods Geest, die er was tijdens de schepping en die de aarde nooit verlaten heeft gesymboliseerd door de duif. Ook symbool voor Pinksteren.
Ernaast een bloeiende staf. De dode staf van Aäron, die samen met de 11 andere staffen van de 12 stammen van Israël bij de ark lag. Alleen Aäron 's staf kwam tot leven, zo werd bewezen dat hij hogepriester was. De staf staat symbool voor Jezus die dood was en op Paasochtend weer levend. De opstanding, Pasen.
Tot slot het jaartal 2021."


Klik op "meer" voor details.
  meer
 
"STILTEMOMENT".
OPEN KERK. (Door aangescherpte coronarichtlijnen tijdelijk niet mogelijk)
Elke woensdagavond is de kerkzaal een uurtje open voor iedereen die gewoon even behoefte heeft aan stilte.
Even tot rust komen, om na te denken, te mediteren, te bidden of een kaarsje aan te steken.
Voel je vrij om er gebruik van te maken en vertel het ook aan anderen. Het is zeker ook bedoeld voor mensen van 'buiten'.
De openstelling van de kerkzaal is vanaf vandaag iedere woensdagavond van 19:00 tot 20:00 uur.
Iedere eerste woensdag van de maand is er aansluitend van 20:00 tot 20:30 uur een speciale stilteviering waar iedereen van harte welkom is.
Uiteraard met inachtneming van de coronarichtlijnen.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.