PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Kindernevendienst december 2020 en januari 2021 Kindernevendienst december 2020 en januari 2021
Hallo allemaal,
We zijn gestart met het Kerstproject “Dicht bij het Licht”. Dit is het thema voor de zondagen van Advent en Kerst.
De tijd van Kerst is een tijd van lichtjes, kaarsjes in huis, lichtjes in de (kerst)bomen, kerstversiering in tuinen en op straat. Licht geeft niet alleen gezelligheid en sfeer – in het donker heb je licht echt nodig om te kunnen zien, om je veilig te voelen. Licht is zelfs van levensbelang. Zonder het licht van de zon is leven niet eens mogelijk. Licht is dus een heel krachtig en aansprekend symbool. Ook voor kinderen is het licht een Bijbels en begrijpelijk beeld waarmee je het goede nieuws van
Kerst kunt uitleggen: Gods Zoon is naar de wereld gekomen om licht in de wereld te brengen.
Omdat we merken dat kinderen de kerk en dus ook de kindernevendienst missen mogen kinderen (>4 jaar) tijdens deze
periode naar de kindernevendienst komen! Dit houdt in dat er tijdens de online kerkdienst tegelijk kindernevendienst  wordt gehouden.
Om de coronamaatregelen zo veel mogelijk te handhaven, werken wij met een inschrijving en is het niet de bedoeling dat de ouders aanwezig zijn. De kinderen mogen aan het einde van de dienst weer opgehaald worden.
Voor de kinderen liggen er leuke verrassingen klaar die bij het project horen. Voor meer informatie, zie de poster. Wij hopen op veel aanmeldingen!

6 december: Genesis 1:1-5 God schept het licht God brengt licht in een wereld die op dat moment nog helemaal donker
is. Eerst was de aarde leeg en verlaten. Overal was water, er was dus geen land. Het is een gure, onvriendelijke  omgeving, waarin geen leven mogelijk is: zonder licht kan immers niets groeien. Dan spreekt God: ‘Er moet licht komen.’ Het zijn Gods eerste woorden. En op zijn woord verschijnt het licht.

13 december: Jesaja 9:1-6 De mensen zullen een stralend licht zien Licht en donker zijn belangrijke symbolen in de Bijbel. Licht staat voor een leven met God. Het donker staat voor een leven zonder God, en voor het verdriet en de pijn die dat tot gevolge heeft. In Jesaja 9 lezen we dat Gods volk in het donker leeft. Maar God belooft dat Hij hen zal helpen: ze zullen ‘een stralend licht zien’.

20 december: Lucas 1:67-79
Zacharias zicht over het hemelse licht Kort voor Jezus’ geboorte laat God aan Zacharias al iets zien van het licht dat snel zal komen. Zacharias’ zoon Johannes zal de mensen voorbereiden op de komst van Jezus. Na de geboorte van Johannes zingt Zacharias een lied over Gods trouw en roept hij de mensen op om te vertrouwen op ‘het hemelse licht’.

KERST 25 december: Johannes 1:1-18Jezus is het ware licht.
Dit jaar lezen we een bijzonder kerstverhaal. Johannes vertelt aan het begin van zijn evangelie over de komst van Jezus naar de wereld: het licht voor de mensen. Het lijkt op het scheppingsverhaal. Zo wil Johannes laten zien hoe groots het is dat God, de schepper van het licht, in zijn Zoon, naar ons toekomt. In het kindje van Bethlehem komt het licht van Gods liefde ons leven binnen. Alles wordt er anders door. Je kijkt met andere ogen naar de wereld, naar elkaar en naar jezelf. We mogen kinderen van God zijn, levend in het licht. Door zijn Zoon, het licht voor de mensen, is God altijd bij ons. Elk kaarsje dat  je aansteekt, helpt je om daaraan te denken.

27 december 2020: Psalm 150 Zing voor de Heer!
In Psalm 150 staat centraal hoe je God kunt loven. Dat kan je met je lichaam door te dansen, met je stem door te zingen en door muziek te maken. Het maakt voor de psalmschrijver niet uit hoe je God looft of prijst. Iedereen kan het doen op zijn eigen manier!
In 2021 willen wij de echte kindernevendienst in 2021 continueren door één keer in de maand bij elkaar te komen mits dit uiteraard binnen de maatregelen past op dat moment. Dit wordt voor nu de laatste zondag van elke maand.

3 januari 2021: Micha 6:1 Hoe leef je goed?
Micha zegt dat God wil dat we niet alleen aan onszelf denken en dat we dicht bij God leven. In de tijd van Micha gebeuren veel oneerlijke dingen. Micha zegt dat je drie eigenschappen nodig hebt om goed te leven. Die eigenschappen hebben alles met elkaar te maken. Over de volgende zondagen is alleen bekend uit welk Bijbelgedeelte het verhaal komt.

10 januari 2021: Johannes 1:19-34 Johannes en Jezus.
17 januari 2021: Johannes 2:1-12 Jezus verandert water in wijn.
24 januari 2021: Johannes 2:13-17 Jezus jaagt handelaars weg.
31 januari 2021: Johannes 3:1-13 Jezus en Nikodemus.

LET OP: deze zondag mogen de kinderen naar de
kindernevendienst komen! We vinden het fijn als jullie allemaal naar de kindernevendienst komen. Hoe meer kinderen, hoe gezelliger het met elkaar is!

P.S.: denkt u in deze periode ook nog aan het spaarpotje van Victoria uit India (Joy for Childeren)? Het spaarpotje heeft al even geen centjes meer ontvangen.

Tessa de Keijzer
 
terug
 
 
 

Inloggen

Uitbreiding kerkbezoek
 

Het wordt weer steeds gezelliger in de diensten en bij het koffiedrinken na de dienst. We kunnen en mogen weer met meer gemeenteleden en gasten bijeen komen. Er is ook weer kindernevendienst. Het zingen begint steeds meer als vanouds te klinken. Dat voelt echt goed. We ventileren goed en dan kan het, volgens de PKN en het RIVM, prima. Dus jullie zijn van harte welkom. Vooraf aanmelden hoeft niet meer. 

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.