PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Kindernevendienst december 2020 en januari 2021 Kindernevendienst december 2020 en januari 2021
Hallo allemaal,
We zijn gestart met het Kerstproject “Dicht bij het Licht”. Dit is het thema voor de zondagen van Advent en Kerst.
De tijd van Kerst is een tijd van lichtjes, kaarsjes in huis, lichtjes in de (kerst)bomen, kerstversiering in tuinen en op straat. Licht geeft niet alleen gezelligheid en sfeer – in het donker heb je licht echt nodig om te kunnen zien, om je veilig te voelen. Licht is zelfs van levensbelang. Zonder het licht van de zon is leven niet eens mogelijk. Licht is dus een heel krachtig en aansprekend symbool. Ook voor kinderen is het licht een Bijbels en begrijpelijk beeld waarmee je het goede nieuws van
Kerst kunt uitleggen: Gods Zoon is naar de wereld gekomen om licht in de wereld te brengen.
Omdat we merken dat kinderen de kerk en dus ook de kindernevendienst missen mogen kinderen (>4 jaar) tijdens deze
periode naar de kindernevendienst komen! Dit houdt in dat er tijdens de online kerkdienst tegelijk kindernevendienst  wordt gehouden.
Om de coronamaatregelen zo veel mogelijk te handhaven, werken wij met een inschrijving en is het niet de bedoeling dat de ouders aanwezig zijn. De kinderen mogen aan het einde van de dienst weer opgehaald worden.
Voor de kinderen liggen er leuke verrassingen klaar die bij het project horen. Voor meer informatie, zie de poster. Wij hopen op veel aanmeldingen!

6 december: Genesis 1:1-5 God schept het licht God brengt licht in een wereld die op dat moment nog helemaal donker
is. Eerst was de aarde leeg en verlaten. Overal was water, er was dus geen land. Het is een gure, onvriendelijke  omgeving, waarin geen leven mogelijk is: zonder licht kan immers niets groeien. Dan spreekt God: ‘Er moet licht komen.’ Het zijn Gods eerste woorden. En op zijn woord verschijnt het licht.

13 december: Jesaja 9:1-6 De mensen zullen een stralend licht zien Licht en donker zijn belangrijke symbolen in de Bijbel. Licht staat voor een leven met God. Het donker staat voor een leven zonder God, en voor het verdriet en de pijn die dat tot gevolge heeft. In Jesaja 9 lezen we dat Gods volk in het donker leeft. Maar God belooft dat Hij hen zal helpen: ze zullen ‘een stralend licht zien’.

20 december: Lucas 1:67-79
Zacharias zicht over het hemelse licht Kort voor Jezus’ geboorte laat God aan Zacharias al iets zien van het licht dat snel zal komen. Zacharias’ zoon Johannes zal de mensen voorbereiden op de komst van Jezus. Na de geboorte van Johannes zingt Zacharias een lied over Gods trouw en roept hij de mensen op om te vertrouwen op ‘het hemelse licht’.

KERST 25 december: Johannes 1:1-18Jezus is het ware licht.
Dit jaar lezen we een bijzonder kerstverhaal. Johannes vertelt aan het begin van zijn evangelie over de komst van Jezus naar de wereld: het licht voor de mensen. Het lijkt op het scheppingsverhaal. Zo wil Johannes laten zien hoe groots het is dat God, de schepper van het licht, in zijn Zoon, naar ons toekomt. In het kindje van Bethlehem komt het licht van Gods liefde ons leven binnen. Alles wordt er anders door. Je kijkt met andere ogen naar de wereld, naar elkaar en naar jezelf. We mogen kinderen van God zijn, levend in het licht. Door zijn Zoon, het licht voor de mensen, is God altijd bij ons. Elk kaarsje dat  je aansteekt, helpt je om daaraan te denken.

27 december 2020: Psalm 150 Zing voor de Heer!
In Psalm 150 staat centraal hoe je God kunt loven. Dat kan je met je lichaam door te dansen, met je stem door te zingen en door muziek te maken. Het maakt voor de psalmschrijver niet uit hoe je God looft of prijst. Iedereen kan het doen op zijn eigen manier!
In 2021 willen wij de echte kindernevendienst in 2021 continueren door één keer in de maand bij elkaar te komen mits dit uiteraard binnen de maatregelen past op dat moment. Dit wordt voor nu de laatste zondag van elke maand.

3 januari 2021: Micha 6:1 Hoe leef je goed?
Micha zegt dat God wil dat we niet alleen aan onszelf denken en dat we dicht bij God leven. In de tijd van Micha gebeuren veel oneerlijke dingen. Micha zegt dat je drie eigenschappen nodig hebt om goed te leven. Die eigenschappen hebben alles met elkaar te maken. Over de volgende zondagen is alleen bekend uit welk Bijbelgedeelte het verhaal komt.

10 januari 2021: Johannes 1:19-34 Johannes en Jezus.
17 januari 2021: Johannes 2:1-12 Jezus verandert water in wijn.
24 januari 2021: Johannes 2:13-17 Jezus jaagt handelaars weg.
31 januari 2021: Johannes 3:1-13 Jezus en Nikodemus.

LET OP: deze zondag mogen de kinderen naar de
kindernevendienst komen! We vinden het fijn als jullie allemaal naar de kindernevendienst komen. Hoe meer kinderen, hoe gezelliger het met elkaar is!

P.S.: denkt u in deze periode ook nog aan het spaarpotje van Victoria uit India (Joy for Childeren)? Het spaarpotje heeft al even geen centjes meer ontvangen.

Tessa de Keijzer
 
terug
 
 
 

Inloggen

OPROEP tot GEBED.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog organiseerde een adviseur van premier Winston Churchill een groep mensen die elke avond op een vast uur stopten met wat ze aan het doen waren, om in gemeenschap te bidden voor vrede, veiligheid en zekerheid, en voor hen die in Engeland woonachtig zijn. Ze deden dit elke dag en het was alsof de stad niet geraakt werd, zo sterk was hun gebed. Het resultaat was zo wonderbaarlijk dat in korte tijd het bombardement stopte ! Nu organiseren we opnieuw, een groep mensen van verschillende nationaliteiten, om EEN MINUUT LANG te bidden voor de veiligheid van onze landen, voor een einde aan de problemen die ons onderdrukken en kwellen en dat God de beslissingen van onze heersers zal leiden. We ontmoeten elkaar op de volgende tijden: Spanje 16:00 uur Portugal 15:00 uur Canarische Eilanden 15:00 uur Costa Rica 20:00 uur Colombia 19:00 uur Nicaragua 20:00 uur Ecuador 19:00 uur Guatemala 20:00 uur Mexico 20:00 uur NEDERLAND 16:00 uur Panama 19:00 uur Honduras 18:00 uur El Salvador 20:00 uur Venezuela 18:00 uur Uruguay 17:00 uur Paraguay 17:00 uur Brazilië 18:00 uur Argentinië 17:00 uur Chili 17:00 uur Italië 16:00 uur Ik vraag u alstublieft om aan dit initiatief deel te nemen. We stoppen elke dag EEN MINUUT op de aangegeven tijden, OM GOD TE VRAGEN om vrede in de wereld, zodat conflicten kunnen eindigen en de rust wordt hersteld in alle naties van de aarde, en zodat gezinnen bij God hun veiligheid en redding zoeken. Als we de enorme kracht van gebed zouden begrijpen, zouden we versteld staan. Als u dit verzoek naar uw contacten kunt sturen, kunnen we God om een wonder vragen met ons gebed. ZET ELKE DAG DE WEKKER OP JE TELEFOON, op de tijd die voor je land is ingesteld, en bid een minuutje voor vrede. Dank, Gods Zegen, verenigd in gebed, 🙏🏻 ❤👍🏻
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.