PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Kindernevendienst december 2019 Kindernevendienst december 2019
Hallo allemaal,
‘Volg de ster!’ Dat is dit jaar het thema waarmee we dit jaar op weg zijn naar Kerst.
Samen met de wijze mannen uit het oosten gaan we op zoek naar de pasgeboren koning. Iedere zondag staat daarbij één van de voorouders van Jezus centraal die Matteüs aan het begin van zijn evangelie noemt.
Voor het moment in de kerk komt er een sterrenslinger, een filmpje en een projectlied.

1 december: Genesis 49: 8-12 Volg de ster - Juda
Jakob weet dat hij niet lang meer te leven heeft. Hij geeft aan de zonen van Juda en Jozef zijn zegen mee. Ook al is Juda de vierde zoon van Jakob, toch krijgt hij de zegen die normaal gesproken de oudste zoon hoort te krijgen: hij zal regeren over zijn broers.

8 december: Ruth: 4: 11-22 Volg de ster - Obed
Ruth hoort nu helemaal bij het volk Israël. Boaz zal voor altijd voor haar en Noömi zorgen. Door haar kleinzoon Obed, die meteen na de geboorte op Noömi’s schoot wordt gelegd, heeft Noömi toch weer nakomelingen.

15 december: 2 Samuel 7: 8-19 Volg de ster - David
God belooft aan David dat er altijd een nakomeling van hem koning zal zijn. Deze belofte van God aan David is ook een belofte aan de Israëlieten. David is de koning die hun vijanden heeft verslagen en rust en vrede heeft gebracht.

22 december: 2 Koningen 22 Volg de ster -Josia
Josia wordt koning als hij nog maar acht jaar oud is, nadat zijn vader door zijn eigen dienaren is vermoord. De naam Josia betekent: De heer helpt!

woensdag 25 december KERSTFEEST!:
Matteüs 1: 18-25De geboorte van Jezus Maria wordt zwanger door de Heilige Geest. Jozef hoort van een engel dat hij toch met Maria moet trouwen en dat het kind Jezus zal heten, maar ook Immanu l genoemd zal worden. Dat betekent: God is bij ons!

29 december: Psalm 8 God is machtig
In deze psalm vind je veel verwijzingen naar het verhaal over de schepping van de hemel en aarde. De psalmdichter denkt aan God als hij naar de sterren kijkt en raakt onder de indruk van Gods grootheid.

5 januari: Matteüs 2: 1-12 Volg de ster – wijze mannen zoeken een koningskind
De wijze mannen zien iets dat voor veel mensen verborgen was gebleven: de nieuwe ster die zij ontdekt hebben, vertelt over een heel bijzondere nieuwe koning. Eindelijk vinden de wijze mannen de koning naar wie ze al zo lang op zoek zijn.

Wisten jullie dat…
… we de afgelopen maanden voor €40,- hebben gespaard voor Viktoria Rani Menda. We zullen nog even door blijven sparen. Als het goed is, kunnen we in januari/februari iets meegeven aan John van Est of Dick de Vos omdat zij de projecten in India bezoeken!

We vinden het fijn als jullie allemaal vaak naar de kindernevendienst komen, hoe meer kinderen hoe gezelliger het met elkaar is!

Tessa de Keijzer, kindernevendienst
 
terug
 
 
 

Inloggen

OPROEP tot GEBED.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog organiseerde een adviseur van premier Winston Churchill een groep mensen die elke avond op een vast uur stopten met wat ze aan het doen waren, om in gemeenschap te bidden voor vrede, veiligheid en zekerheid, en voor hen die in Engeland woonachtig zijn. Ze deden dit elke dag en het was alsof de stad niet geraakt werd, zo sterk was hun gebed. Het resultaat was zo wonderbaarlijk dat in korte tijd het bombardement stopte ! Nu organiseren we opnieuw, een groep mensen van verschillende nationaliteiten, om EEN MINUUT LANG te bidden voor de veiligheid van onze landen, voor een einde aan de problemen die ons onderdrukken en kwellen en dat God de beslissingen van onze heersers zal leiden. We ontmoeten elkaar op de volgende tijden: Spanje 16:00 uur Portugal 15:00 uur Canarische Eilanden 15:00 uur Costa Rica 20:00 uur Colombia 19:00 uur Nicaragua 20:00 uur Ecuador 19:00 uur Guatemala 20:00 uur Mexico 20:00 uur NEDERLAND 16:00 uur Panama 19:00 uur Honduras 18:00 uur El Salvador 20:00 uur Venezuela 18:00 uur Uruguay 17:00 uur Paraguay 17:00 uur Brazilië 18:00 uur Argentinië 17:00 uur Chili 17:00 uur Italië 16:00 uur Ik vraag u alstublieft om aan dit initiatief deel te nemen. We stoppen elke dag EEN MINUUT op de aangegeven tijden, OM GOD TE VRAGEN om vrede in de wereld, zodat conflicten kunnen eindigen en de rust wordt hersteld in alle naties van de aarde, en zodat gezinnen bij God hun veiligheid en redding zoeken. Als we de enorme kracht van gebed zouden begrijpen, zouden we versteld staan. Als u dit verzoek naar uw contacten kunt sturen, kunnen we God om een wonder vragen met ons gebed. ZET ELKE DAG DE WEKKER OP JE TELEFOON, op de tijd die voor je land is ingesteld, en bid een minuutje voor vrede. Dank, Gods Zegen, verenigd in gebed, 🙏🏻 ❤👍🏻
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.