PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Kindernevendienst december 2019 Kindernevendienst december 2019
Hallo allemaal,
‘Volg de ster!’ Dat is dit jaar het thema waarmee we dit jaar op weg zijn naar Kerst.
Samen met de wijze mannen uit het oosten gaan we op zoek naar de pasgeboren koning. Iedere zondag staat daarbij één van de voorouders van Jezus centraal die Matteüs aan het begin van zijn evangelie noemt.
Voor het moment in de kerk komt er een sterrenslinger, een filmpje en een projectlied.

1 december: Genesis 49: 8-12 Volg de ster - Juda
Jakob weet dat hij niet lang meer te leven heeft. Hij geeft aan de zonen van Juda en Jozef zijn zegen mee. Ook al is Juda de vierde zoon van Jakob, toch krijgt hij de zegen die normaal gesproken de oudste zoon hoort te krijgen: hij zal regeren over zijn broers.

8 december: Ruth: 4: 11-22 Volg de ster - Obed
Ruth hoort nu helemaal bij het volk Israël. Boaz zal voor altijd voor haar en Noömi zorgen. Door haar kleinzoon Obed, die meteen na de geboorte op Noömi’s schoot wordt gelegd, heeft Noömi toch weer nakomelingen.

15 december: 2 Samuel 7: 8-19 Volg de ster - David
God belooft aan David dat er altijd een nakomeling van hem koning zal zijn. Deze belofte van God aan David is ook een belofte aan de Israëlieten. David is de koning die hun vijanden heeft verslagen en rust en vrede heeft gebracht.

22 december: 2 Koningen 22 Volg de ster -Josia
Josia wordt koning als hij nog maar acht jaar oud is, nadat zijn vader door zijn eigen dienaren is vermoord. De naam Josia betekent: De heer helpt!

woensdag 25 december KERSTFEEST!:
Matteüs 1: 18-25De geboorte van Jezus Maria wordt zwanger door de Heilige Geest. Jozef hoort van een engel dat hij toch met Maria moet trouwen en dat het kind Jezus zal heten, maar ook Immanu l genoemd zal worden. Dat betekent: God is bij ons!

29 december: Psalm 8 God is machtig
In deze psalm vind je veel verwijzingen naar het verhaal over de schepping van de hemel en aarde. De psalmdichter denkt aan God als hij naar de sterren kijkt en raakt onder de indruk van Gods grootheid.

5 januari: Matteüs 2: 1-12 Volg de ster – wijze mannen zoeken een koningskind
De wijze mannen zien iets dat voor veel mensen verborgen was gebleven: de nieuwe ster die zij ontdekt hebben, vertelt over een heel bijzondere nieuwe koning. Eindelijk vinden de wijze mannen de koning naar wie ze al zo lang op zoek zijn.

Wisten jullie dat…
… we de afgelopen maanden voor €40,- hebben gespaard voor Viktoria Rani Menda. We zullen nog even door blijven sparen. Als het goed is, kunnen we in januari/februari iets meegeven aan John van Est of Dick de Vos omdat zij de projecten in India bezoeken!

We vinden het fijn als jullie allemaal vaak naar de kindernevendienst komen, hoe meer kinderen hoe gezelliger het met elkaar is!

Tessa de Keijzer, kindernevendienst
 
terug
 
 
 

Inloggen

U zij de glorie.
https://youtu.be/y7BC7_loi78 
 
De nieuwe Paaskaars is binnengebracht.

Vandaag is de nieuwe Paaskaars in gebruik genomen. Hetty Janssen heeft hem gemaakt.
Zij vertelde, tijdens de Paasdienst, over de symboliek die zij heeft gebruikt.

"Op de kaars de Bijbel in het klein: de aarde rondom de kaars met lucht, aarde en water, symbool voor de schepping. Erboven Gods Geest, die er was tijdens de schepping en die de aarde nooit verlaten heeft gesymboliseerd door de duif. Ook symbool voor Pinksteren.
Ernaast een bloeiende staf. De dode staf van Aäron, die samen met de 11 andere staffen van de 12 stammen van Israël bij de ark lag. Alleen Aäron 's staf kwam tot leven, zo werd bewezen dat hij hogepriester was. De staf staat symbool voor Jezus die dood was en op Paasochtend weer levend. De opstanding, Pasen.
Tot slot het jaartal 2021."


Klik op "meer" voor details.
  meer
 
"STILTEMOMENT".
OPEN KERK. (Door aangescherpte coronarichtlijnen tijdelijk niet mogelijk)
Elke woensdagavond is de kerkzaal een uurtje open voor iedereen die gewoon even behoefte heeft aan stilte.
Even tot rust komen, om na te denken, te mediteren, te bidden of een kaarsje aan te steken.
Voel je vrij om er gebruik van te maken en vertel het ook aan anderen. Het is zeker ook bedoeld voor mensen van 'buiten'.
De openstelling van de kerkzaal is vanaf vandaag iedere woensdagavond van 19:00 tot 20:00 uur.
Iedere eerste woensdag van de maand is er aansluitend van 20:00 tot 20:30 uur een speciale stilteviering waar iedereen van harte welkom is.
Uiteraard met inachtneming van de coronarichtlijnen.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.