PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Kindernevendienst december 2019 Kindernevendienst december 2019
Hallo allemaal,
‘Volg de ster!’ Dat is dit jaar het thema waarmee we dit jaar op weg zijn naar Kerst.
Samen met de wijze mannen uit het oosten gaan we op zoek naar de pasgeboren koning. Iedere zondag staat daarbij één van de voorouders van Jezus centraal die Matteüs aan het begin van zijn evangelie noemt.
Voor het moment in de kerk komt er een sterrenslinger, een filmpje en een projectlied.

1 december: Genesis 49: 8-12 Volg de ster - Juda
Jakob weet dat hij niet lang meer te leven heeft. Hij geeft aan de zonen van Juda en Jozef zijn zegen mee. Ook al is Juda de vierde zoon van Jakob, toch krijgt hij de zegen die normaal gesproken de oudste zoon hoort te krijgen: hij zal regeren over zijn broers.

8 december: Ruth: 4: 11-22 Volg de ster - Obed
Ruth hoort nu helemaal bij het volk Israël. Boaz zal voor altijd voor haar en Noömi zorgen. Door haar kleinzoon Obed, die meteen na de geboorte op Noömi’s schoot wordt gelegd, heeft Noömi toch weer nakomelingen.

15 december: 2 Samuel 7: 8-19 Volg de ster - David
God belooft aan David dat er altijd een nakomeling van hem koning zal zijn. Deze belofte van God aan David is ook een belofte aan de Israëlieten. David is de koning die hun vijanden heeft verslagen en rust en vrede heeft gebracht.

22 december: 2 Koningen 22 Volg de ster -Josia
Josia wordt koning als hij nog maar acht jaar oud is, nadat zijn vader door zijn eigen dienaren is vermoord. De naam Josia betekent: De heer helpt!

woensdag 25 december KERSTFEEST!:
Matteüs 1: 18-25De geboorte van Jezus Maria wordt zwanger door de Heilige Geest. Jozef hoort van een engel dat hij toch met Maria moet trouwen en dat het kind Jezus zal heten, maar ook Immanu l genoemd zal worden. Dat betekent: God is bij ons!

29 december: Psalm 8 God is machtig
In deze psalm vind je veel verwijzingen naar het verhaal over de schepping van de hemel en aarde. De psalmdichter denkt aan God als hij naar de sterren kijkt en raakt onder de indruk van Gods grootheid.

5 januari: Matteüs 2: 1-12 Volg de ster – wijze mannen zoeken een koningskind
De wijze mannen zien iets dat voor veel mensen verborgen was gebleven: de nieuwe ster die zij ontdekt hebben, vertelt over een heel bijzondere nieuwe koning. Eindelijk vinden de wijze mannen de koning naar wie ze al zo lang op zoek zijn.

Wisten jullie dat…
… we de afgelopen maanden voor €40,- hebben gespaard voor Viktoria Rani Menda. We zullen nog even door blijven sparen. Als het goed is, kunnen we in januari/februari iets meegeven aan John van Est of Dick de Vos omdat zij de projecten in India bezoeken!

We vinden het fijn als jullie allemaal vaak naar de kindernevendienst komen, hoe meer kinderen hoe gezelliger het met elkaar is!

Tessa de Keijzer, kindernevendienst
 
terug
 
 
 

Catechese
datum en tijdstip 08-12-2019 om 19.00 uur
meer details

Inleveren spullen Kerstmarkt
datum en tijdstip 09-12-2019 om 19 - 20 uur
meer details

Vergadering Kertsnachtdienstcommissie
datum en tijdstip 09-12-2019 om 19.30 uur
meer details

Inleveren spullen Kerstmarkt
datum en tijdstip 10-12-2019 om 19 - 20 uur
meer details

 
Kerstmarkt 14 december
Zaterdag 14 december aanstaande is het dan zover; de kerstmarkt in en rondom ons kerkgebouw. Het belooft een gezellig samenzijn te worden met van alles te koop en te doen. Er zijn leuke prijzen te verdienen bij intekenvellen/gewicht raden/rad van avontuur. We verkopen mooie kerstbloemstukjes. Er zijn allerlei tweedehands kerstspullen te koop. Tevens is er de mogelijkheid om lekkernijen te
kopen, te denken valt aan erwtensoep, broodjes warme worst, taart met drinken, warme chocolademelk enz. enz.
Maar voor het zo ver is moet er nog veel werk verzet worden en daar hebben we uw/jullie hulp bij nodig.
 Wie is er in de gelegenheid om een taart of cake te bakken?
 Voor het maken van de kerstbloemstukjes zijn we op zoek naar “groen” te denken valt aan hedera, hulst, besjes, coniferen, taxus en
andere bloemen en kersttakken. Mocht u de tuin nog moeten snoeien en er zit iets bij, dan horen wij dit graag.
 Bakjes, schalen, flesjes, potten, kransen waar we stukjes in en op kunnen maken zijn ook welkom.
Op onderstaande momenten is er gelegenheid om ALLEEN kerstspullen in te leveren voor de rommelmarkt, dus echt alleen spullen
die met kerst te maken hebben, te denken valt aan ballen en andere versieringen voor in de boom, accessoires voor in je huis rondom kerst, waxinelichtjeshouders, verlichting, sfeerlichten, kerst leesboeken enz. enz.

maandagavond 9 december 2019 19.00 uur - 20.00 uur.
dinsdagavond 10 december 2019 19.00 uur – 20.00 uur.
donderdagmiddag 12 december 2019 14.00 uur - 16.00 uur.
vrijdagmiddag 13 december 2019 14.00 uur – 16.00 uur.
vrijdagmiddag en/of avond 13 december zullen er kerstbloemstukjes gemaakt worden. Bent u in de gelegenheid om hier aan mee te werken dan horen wij dit ook graag! Vele handen maken licht werk…..
Heel gezellig om met elkaar creatief bezig te zijn.
Mariska Schaapherder coördineert dit onderdeel, spreek haar aan als je ook mee wilt werken.
Dan nog een laatste oproep: op de dag zelf kunnen wij ook hulp gebruiken bij het opbouwen, opruimen, verkoop v.d. lootjes, achter een kraam staan enz. enz. Dit hoeft zeker niet de gehele tijd, als we met vele zijn kunnen we elkaar ook aflossen.
Voor alle vragen en/of opmerkingen omtrent de markt zijn wij beschikbaar, schroom niet.

Wil van Est, Mariska Schaapherder, Petra en Arjan van Snippenberg en Marian Bijl
 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.