Protestantse Kerk in Nederland
Gereformeerde Kerk Asperen
 
 
Kerk en Israël Kerk en Israël
Verbonden met Israël.
Veel christenen voelen zich verbonden met Israël. Maar waar is die verbondenheid eigenlijk op gebaseerd? Gaat het dan om een band met het Joodse volk uit de tijd van de Bijbel, of is het Israël van vandaag ook nog van betekenis? Als Israël voor God zo bijzonder is, wat is dan de plek van christenen in Gods plan? En is het herstel van Israël een teken van de tijd waarin wij leven? Op die vragen worden aan de hand van de Bijbel antwoorden gezocht, in de studieserie ‘Verbonden met
Israël’. In deze Bijbelstudieserie van Christenen voor Israël gaat Sara van Oordt vijftien afleveringen lang in gesprek met drie Bijbelleraars: ds. Henk Poot, ds. Kees van Velzen en ds. Oscar Lohuis.

Eeuwige trouw
God heeft eeuwige verbonden gesloten met het volk Israël. Die beloftes zijn voor altijd. Maar tegelijkertijd is er de realiteit van vandaag. Israël is het meest bekritiseerde land ter wereld. Antisemitisme steekt al eeuwenlang telkens weer de kop op. Hoe kan het dan toch dat de wereld het telkens op Israël voorzien heeft? Hoe kan Israël het uitverkoren volk zijn, als ze tegelijkertijd door velen beschouwd wordt als een onderdrukkende bezettingsmacht?

Persoonlijke opbouw
Wat kun je in je eigen geloofsleven leren van Israël? In de serie zoomen we met ds. Kees van Velzen en ds. Henk Poot ondermeer in op een aantal verhalen waarin grote lessen voor ons leven liggen. 

Verbonden met Israël
‘Verbonden met Israël’ is een serie gesprekken bedoeld voor persoonlijke geloofsopbouw of om samen te kijken in familiekring. Het programma is elke zaterdagavond om 19.30 uur te zien op het CvI YouTube-kanaal, via cvi.nl/livestream en op Family7. De afleveringen zijn ook terug te zien in de playlist ‘Verbonden met Israël’ op het CvI YouTube-kanaal.

Uit: Christenen voor Israël.
Rinus Broekhoff
 
terug
 
 
 
 

Open Kerkzaal voor iedereen
datum en tijdstip 30-09-2020 om 19.00 uur
meer details

KoffiePlus-middag
datum en tijdstip 05-10-2020 om 14.00 uur
meer details

Gemeente-avond
datum en tijdstip 05-10-2020 om 19.30 uur
meer details

Catechese informatie-avond 18 plus
datum en tijdstip 11-10-2020 om 20.00 uur
meer details

 
"STILTEMOMENT".
OPEN KERK.
Elke woensdagavond is de kerkzaal een uurtje open voor iedereen die gewoon even behoefte heeft aan stilte.
Even tot rust komen om na te denken, te mediteren, te bidden of een kaarsje aan te steken.
Voel je vrij om er gebruik van te maken en vertel het ook aan anderen. Het is zeker ook bedoeld voor mensen van 'buiten'.
De openstelling van de kerkzaal is vanaf vandaag iedere woensdagavond van 19:00 tot 20:00 uur.
Iedere eerste woensdag van de maand is er aansluitend van 20:00 tot 20:30 uur een speciale stilteviering waar iedereen van harte welkom.
Uiteraard met inachtneming van de coronarichtlijnen.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.