PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Onopgeefbaar verbonden in de Messiaanse verwachting Onopgeefbaar verbonden in de Messiaanse verwachting
Op dinsdag 17 september is er in De Heul, Nieuwe Hoven 143, 4205 BC Gorinchem weer een bijeenkomst van de regionale commissie ‘Kerk en Israël’. Ds. André Wijting verzorgt de inleiding. Hij spreekt als vervolg op een eerdere avond over het samen delen in de messiaanse toekomstverwachting van de christelijke gemeente en het volk Israël. Over deze toekomstverwachting denken we samen na in het licht van de recent ontstane discussie in hoeverre de kerk moet vasthouden aan het belijden van de onopgeefbare verbondenheid met Israël. De avond begint om 20.00 uur en de toegang is vrij. Wel vragen wij van de deelnemers een bijdrage in de kosten.

Meerijden? Bel met Rinus Broekhoff 0345-619911
 
Joods leerhuis Joods leerhuis
De Classicale Werkgroep “Kerk en Israël” voor de (vroegere) Classes Alblasserdam en Gorinchem organiseert ook het komende seizoen weer een leerhuis om met elkaar ons te verdiepen in en te leren van de teksten, welke we lezen bij de onderwerpen. De deelnemers bepalen elk jaar met elkaar welke onderwerpen er behandeld worden. We starten het leerhuis op dinsdag 10 september a.s. in een zaal van de Ontmoetingskerk in Noordeloos, M.J. van Hobokenstraat 15. De avonden worden geleid door Mevr. Tirtzah Middleton. De aanvangstijd 19.30 uur. De data van het leerhuis voor dit seizoen zijn: 10 sept, 15 okt, 12 nov, 10 dec, 14 jan 2020, 11 feb, 17 mrt, 14 apr. De kosten voor deelname aan het leerhuis bedragen € 95,-- voor het hele seizoen. Dat is inclusief koffie, soms materiaal op papier en de gelegenheid een open dag in de synagoge van de Liberale gemeente van Utrecht te bezoeken. Naast de vaste deelnemers aan het leerhuis, hopen we ook nieuwe deelnemers te mogen verwelkomen.
Voor meer informatie kunt U contact opnemen met P.v.d.Pols, tel. 0180-418166 of Rinus Broekhoff.

 
 
 
 

Gesprekavond
datum en tijdstip 25-09-2019
meer details

Sluiting kopij
datum en tijdstip 27-09-2019 om 00.00 uur
meer details

 
Ga mee naar Taizé !!!!
Ben je tussen de 15 en de 25? (iets ouder mag ook nog). Heb je zin om in de herfstvakantie een weekendje weg te gaan? Wil je andere (christelijke) jongeren uit onze regio ontmoeten? Wil je andere (christelijke) jongeren uit andere landen ontmoeten? Ben je nog nooit in een kloostergemeenschap geweest, maar lijkt het je wel interessant om daar iets van te ontdekken..... Verschillende kerken uit de regio - waaronder Bethelkerk Leerdam en Gereformeerde kerk Schoonrewoerd - hebben het plan om een kennismakingsweekend naar de Franse kloostergemeenschap Taizé te gaan maken. Op het terrein van de dit klooster komen jongeren van over de hele wereld bij elkaar om even in een hele andere wereld te stappen. Behalve ontmoeting met andere jongeren, het kamperen, lol maken met elkaar, maak je ook kennis met de monniken die daar wonen en met hun manier van leven. Je neemt bijvoorbeeld net als zij deel aan de driemaal daags gehouden diensten. Omdat het zo anders is dan je gewend bent, is dat een hele ervaring die de meeste jongeren die geweest zijn niet onberoerd laat en die ze zijn gaan waarderen. In principe ga je naar Taizé altijd voor een week, maar omdat wij het zien als een eerste kennismaking gaan we een lang weekend van donderdag tot zondag. Lijkt het je wat ( vrienden en vriendinnen uiteraard ook welkom), hou dan de berichtgeving in de gaten.

Meer informatie volgt. Wil je nu al meer weten, dan kun je terecht bij Tineke van Ooijen 06-48568824
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.