PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Extra nieuws KINDERNEVENDIENST Extra nieuws KINDERNEVENDIENST
NIEUWS VAN DE KINDERNEVENDIENST
We gaan eind november starten met het kerstproject “Dicht bij het Licht”.
Dit is het thema voor de zondagen van Advent en Kerst.
De tijd van Kerst is een tijd van lichtjes, kaarsjes in huis, lichtjes in de (kerst)bomen, kerstversiering in tuinen en op straat. Licht geeft niet alleen gezelligheid en sfeer – in het donker heb je licht echt nodig om te kunnen zien, om je veilig te voelen. Licht is zelfs van levensbelang. Zonder het licht van de zon is leven niet eens mogelijk. Licht is dus een heel krachtig en aansprekend symbool. Ook voor kinderen is het licht een bijbels en begrijpelijk beeld waarmee je het goede nieuws van Kerst kunt uitleggen: Gods Zoon is naar de wereld gekomen om licht in de wereld te brengen.
Omdat we merken dat kinderen de kerk en dus ook de kindernevendienst missen, mogen kinderen (>4 jaar) tijdens deze
periode naar de kindernevendienst komen! Dit houdt in dat er tijdens de online kerkdienst tegelijk kindernevendienst wordt gehouden. Om de corona-maatregelen zo veel mogelijk te handhaven, werken wij met een inschrijving en is het niet de bedoeling dat de ouders aanwezig zijn. De kinderen mogen aan het einde van de dienst weer opgehaald worden.
Voor de kinderen liggen er leuke verassingen klaar die bij het project horen.

Voor meer informatie, zie de poster. Wij hopen op veel aanmeldingen!

In 2021 willen wij de echte kindernevendienst continueren door één keer in de maand bij elkaar te komen mits dit uiteraard binnen de maatregelen past op dat moment. Meer informatie hierover leest u in de Informatie van de maand december.
Ps: denkt u in deze periode ook nog aan het spaarpotje van Victoria uit India (Joy for Children)? Het spaarpotje heeft al even geen centjes meer ontvangen.

Keep safe!
Tessa de Keijzer, kindernevendienst
 
terug
 
 
 

Inloggen

"STILTEMOMENT".
OPEN KERK. (Door aangescherpte coronarichtlijnen tijdelijk niet mogelijk)
Elke woensdagavond is de kerkzaal een uurtje open voor iedereen die gewoon even behoefte heeft aan stilte.
Even tot rust komen, om na te denken, te mediteren, te bidden of een kaarsje aan te steken.
Voel je vrij om er gebruik van te maken en vertel het ook aan anderen. Het is zeker ook bedoeld voor mensen van 'buiten'.
De openstelling van de kerkzaal is vanaf vandaag iedere woensdagavond van 19:00 tot 20:00 uur.
Iedere eerste woensdag van de maand is er aansluitend van 20:00 tot 20:30 uur een speciale stilteviering waar iedereen van harte welkom is.
Uiteraard met inachtneming van de coronarichtlijnen.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.