PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Collectedoelen juli 2022 Collectedoelen juli 2022
Collecte 3 Juli : Binnenlands Diaconaat

Nederland telt zo’n 30.000 migranten zonder verblijfsvergunning. Velen van hen zijn arbeidsmigranten, anderen bleven na een mislukte asielprocedure in Nederland, bijvoorbeeld omdat het land van herkomst hen niet accepteert. Ongedocumenteerden hebben weinig rechten en er is altijd de angst op uitzetting. Diverse kerkelijke initiatieven, zoals de Wereldhuizen in Amsterdam en Den Haag, de Pauluskerk in Rotterdam en Villa Vrede in Utrecht helpen met advies en dagbesteding en stimuleren zo de veerkracht van deze mensen.

Collecte 10 Juli : Noodhulp
Noodhulp of humanitaire hulp is hulp aan slachtoffers van natuurrampen of gewapende conflicten.  Het primaire doel van noodhulp is het redden van levens, het verminderen van menselijk lijden en het bewaren en beschermen van menselijke waardigheid. Ter zijne tijd bekijken waar we op korte termijn onze geldelijke hulp kunnen aanbieden.

Collecte 17 Juli : Onderhoudsfonds

Collecte 24 Juli : Stichting de Hoop

Hoe wij helpen?
Wij geven mensen met een verslaving of psychische problemen een nieuw leven. Een nieuw leven waarin zij vrijheid, toekomst en bovenal hoop kunnen ervaren. Vrijheid, toekomst en hoop zijn tenslotte te mooi om voor jezelf te houden. Geef het door!
Wij geloven dat je samen verder komt; samen geven om wie verlangt naar een nieuw leven. Met behulp van jouw donatie zetten wij ons in voor diverse projecten. Van pastorale zorg tot inloophuizen, en van cliënten werkervaring laten opdoen tot het aanbieden van een opleiding als ervaringsdeskundige.

Het belang van hulp
Vrienden van De Hoop helpt mensen die worstelen met verslaving of met psychische problemen. Vaak zien de cliënten geen uitzicht meer. Zij lopen vast in hun bestaan en zijn wanhopig.
Door hulp te bieden en de cliënten, die God vaak nog nauwelijks kennen, meer uitleg te geven over God kunnen wij ze laten zien dat een nieuw bestaan wél mogelijk is! De mensen met ontwrichte levens worden, aan de hand van het Evangelie, op weg geholpen naar een nieuw leven. Vele cliënten leggen daar hun leven in handen van de Heer.

Geef het door!
Wij kunnen deze waardevolle mensen hulp bieden, omdat wij hulp krijgen van particulieren, kerken, bedrijven en scholen. Met jouw hulp zorgen wij ervoor dat mensen met een verslaving of psychische problemen weer overeind worden geholpen en vrijheid kunnen ervaren. Door jouw donatie kunnen cliënten van De Hoop werkervaring op doen of een opleiding tot ervaringsdeskundige volgen. Hierdoor kunnen zij weer uitkijken naar de toekomst.
Wil jij mensen die worstelen met een verslaving of met psychische problemen hoop, vrijheid en een nieuwe toekomst geven? Doneer en help deze mensen op weg naar een nieuw leven.


Collecte 31 Juli : Joy for Children
Op financieel vlak hebben de Coronapandemie én de oorlog in de Oekraïne ook zijn weerslag op het budget voor Joy for Children. India heeft te maken met een flinke inflatie, de prijs van het gas is verdrievoudigd (gas gebruiken wij om te koken), transportkosten en verse levensmiddelen -zoals groenten en fruit- zijn een stuk duurder geworden. Ook de salarissen van koks, leerkrachten en ontwikkelingswerkers zijn gerelateerd aan de koopkrachtindex aangepast. De financiële steun en verstrekking van het voedingspakket aan de alleenstaande ouders in het H.I.V. Support Program is ook wat verhoogd. Al met al zullen we circa 10 % meer inkomen moeten genereren om het boekjaar 2022/2023 op een correcte manier sluitend te kunnen krijgen.
 
terug
 
 
 

Inloggen

 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.