PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Collectedoelen juli 2022 Collectedoelen juli 2022
Collecte 3 Juli : Binnenlands Diaconaat

Nederland telt zo’n 30.000 migranten zonder verblijfsvergunning. Velen van hen zijn arbeidsmigranten, anderen bleven na een mislukte asielprocedure in Nederland, bijvoorbeeld omdat het land van herkomst hen niet accepteert. Ongedocumenteerden hebben weinig rechten en er is altijd de angst op uitzetting. Diverse kerkelijke initiatieven, zoals de Wereldhuizen in Amsterdam en Den Haag, de Pauluskerk in Rotterdam en Villa Vrede in Utrecht helpen met advies en dagbesteding en stimuleren zo de veerkracht van deze mensen.

Collecte 10 Juli : Noodhulp
Noodhulp of humanitaire hulp is hulp aan slachtoffers van natuurrampen of gewapende conflicten.  Het primaire doel van noodhulp is het redden van levens, het verminderen van menselijk lijden en het bewaren en beschermen van menselijke waardigheid. Ter zijne tijd bekijken waar we op korte termijn onze geldelijke hulp kunnen aanbieden.

Collecte 17 Juli : Onderhoudsfonds

Collecte 24 Juli : Stichting de Hoop

Hoe wij helpen?
Wij geven mensen met een verslaving of psychische problemen een nieuw leven. Een nieuw leven waarin zij vrijheid, toekomst en bovenal hoop kunnen ervaren. Vrijheid, toekomst en hoop zijn tenslotte te mooi om voor jezelf te houden. Geef het door!
Wij geloven dat je samen verder komt; samen geven om wie verlangt naar een nieuw leven. Met behulp van jouw donatie zetten wij ons in voor diverse projecten. Van pastorale zorg tot inloophuizen, en van cliënten werkervaring laten opdoen tot het aanbieden van een opleiding als ervaringsdeskundige.

Het belang van hulp
Vrienden van De Hoop helpt mensen die worstelen met verslaving of met psychische problemen. Vaak zien de cliënten geen uitzicht meer. Zij lopen vast in hun bestaan en zijn wanhopig.
Door hulp te bieden en de cliënten, die God vaak nog nauwelijks kennen, meer uitleg te geven over God kunnen wij ze laten zien dat een nieuw bestaan wél mogelijk is! De mensen met ontwrichte levens worden, aan de hand van het Evangelie, op weg geholpen naar een nieuw leven. Vele cliënten leggen daar hun leven in handen van de Heer.

Geef het door!
Wij kunnen deze waardevolle mensen hulp bieden, omdat wij hulp krijgen van particulieren, kerken, bedrijven en scholen. Met jouw hulp zorgen wij ervoor dat mensen met een verslaving of psychische problemen weer overeind worden geholpen en vrijheid kunnen ervaren. Door jouw donatie kunnen cliënten van De Hoop werkervaring op doen of een opleiding tot ervaringsdeskundige volgen. Hierdoor kunnen zij weer uitkijken naar de toekomst.
Wil jij mensen die worstelen met een verslaving of met psychische problemen hoop, vrijheid en een nieuwe toekomst geven? Doneer en help deze mensen op weg naar een nieuw leven.


Collecte 31 Juli : Joy for Children
Op financieel vlak hebben de Coronapandemie én de oorlog in de Oekraïne ook zijn weerslag op het budget voor Joy for Children. India heeft te maken met een flinke inflatie, de prijs van het gas is verdrievoudigd (gas gebruiken wij om te koken), transportkosten en verse levensmiddelen -zoals groenten en fruit- zijn een stuk duurder geworden. Ook de salarissen van koks, leerkrachten en ontwikkelingswerkers zijn gerelateerd aan de koopkrachtindex aangepast. De financiële steun en verstrekking van het voedingspakket aan de alleenstaande ouders in het H.I.V. Support Program is ook wat verhoogd. Al met al zullen we circa 10 % meer inkomen moeten genereren om het boekjaar 2022/2023 op een correcte manier sluitend te kunnen krijgen.
 
terug
 
 
 

Inloggen

OPROEP tot GEBED.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog organiseerde een adviseur van premier Winston Churchill een groep mensen die elke avond op een vast uur stopten met wat ze aan het doen waren, om in gemeenschap te bidden voor vrede, veiligheid en zekerheid, en voor hen die in Engeland woonachtig zijn. Ze deden dit elke dag en het was alsof de stad niet geraakt werd, zo sterk was hun gebed. Het resultaat was zo wonderbaarlijk dat in korte tijd het bombardement stopte ! Nu organiseren we opnieuw, een groep mensen van verschillende nationaliteiten, om EEN MINUUT LANG te bidden voor de veiligheid van onze landen, voor een einde aan de problemen die ons onderdrukken en kwellen en dat God de beslissingen van onze heersers zal leiden. We ontmoeten elkaar op de volgende tijden: Spanje 16:00 uur Portugal 15:00 uur Canarische Eilanden 15:00 uur Costa Rica 20:00 uur Colombia 19:00 uur Nicaragua 20:00 uur Ecuador 19:00 uur Guatemala 20:00 uur Mexico 20:00 uur NEDERLAND 16:00 uur Panama 19:00 uur Honduras 18:00 uur El Salvador 20:00 uur Venezuela 18:00 uur Uruguay 17:00 uur Paraguay 17:00 uur Brazilië 18:00 uur Argentinië 17:00 uur Chili 17:00 uur Italië 16:00 uur Ik vraag u alstublieft om aan dit initiatief deel te nemen. We stoppen elke dag EEN MINUUT op de aangegeven tijden, OM GOD TE VRAGEN om vrede in de wereld, zodat conflicten kunnen eindigen en de rust wordt hersteld in alle naties van de aarde, en zodat gezinnen bij God hun veiligheid en redding zoeken. Als we de enorme kracht van gebed zouden begrijpen, zouden we versteld staan. Als u dit verzoek naar uw contacten kunt sturen, kunnen we God om een wonder vragen met ons gebed. ZET ELKE DAG DE WEKKER OP JE TELEFOON, op de tijd die voor je land is ingesteld, en bid een minuutje voor vrede. Dank, Gods Zegen, verenigd in gebed, 🙏🏻 ❤👍🏻
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.