PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Collectedoelen januari 2023 Collectedoelen januari 2023
1 januari Diaconie
Onder diaconaat verstaan wij dienst, namelijk de dienst van christelijke barmhartigheid. Het is een opdracht van God dat we diegene die hulpbehoevend is de zorg geven die ze nodig hebben. De tekst uit Filippenzen 4:19 is een tekst waarin God ons een belofte doet die niet in materiële zaken is uit te drukken.
 
Diaken van dienst: Susanne Belder.8 januari Heilig Avondmaal Stichting de Hoop
Iedereen kan in het leven tegen problemen aanlopen waar je zelf niet zomaar uitkomt. Soms kan een specifieke gebeurtenis alles op zijn kop zetten. Soms loop je op tegen jezelf of je onvermogen om dingen te veranderen. Je merkt misschien dat je jezelf niet meer in de hand hebt, of dat je maar niet verder komt. Je voelt je belemmert door angst, boosheid of je voelt je somber. Misschien weet je al wat er met je aan de hand is, misschien nog niet. Wanneer er zulke problemen zijn ontstaan bied Stichting de Hoop hulp aan op het gebied waar herstel voor nodig is. Ze zoeken passende hulp en bieden gedurende de behandeling hoop en perspectief aan en daarmee uitzicht op een nieuw leven. Ze respecteren wie de hulpvrager is,of je nu gelovig bent of niet. Ieder mens is welkom. Zij geloven dat je waardevol bent en dat er hoop is om verder te komen.
Diaken van dienst: Teus de Keijzer en Arie van Loopik
15 januari Leger de Heils
Zij geloven in kansen. In tweede kansen. In derde kansen. En in alle kansen daarna.
Elk mens doet ertoe. Niemand uitgezonderd.
Elk leven is het waard om geleefd te worden.
Zolang er ouders zijn die hun kinderen geen veilige plek kunnen bieden
Zolang jongeren de gevangenis verlaten zonder enige hoop of perspectief
Zolang er tienermeisjes verkocht worden aan de hoogste bieder
Zolang er nog iemand op straat de nacht doorbrengt
Zolang er wanhoop is, eenzaamheid, zolang verslaving mensenlevens kapot maakt


Zolang één persoon het licht van God nog niet heeft gezien –Het Leger des Heils is een internationale beweging en behoort tot de universele christelijke kerk. Hun boodschap is gebaseerd op de Bijbel. Hun dienstverlening wordt gestimuleerd door de liefde tot God. De opdracht is het Evangelie van Jezus Christus te prediken en in Zijn naam menselijke nood te lenigen zonder enige vorm van discriminatie.
Diaken van Dienst: Irene Hoogenhuijzen.

22 januari JOP
Elk kind en iedere jongere weet zich geliefd door God. Dat is het verlangen van de organisatie JOP, Jong Protestant. Jong Protestant zet zich in voor kinderen, jongeren en hun ouders. Zij ondersteunen Jong Protestant vrijwilligers en professionals in het jeugdwerk binnen de Protestantse Kerk. Zo kunnen gemeenten een vindplaats zijn van geloof, hoop en liefde, voor alle generaties.
Een voorbeeld van wat ze zoal doen is het hoorspel “De Bijbel om je oren”.
https://jongprotestant.protestantsekerk.nl/data/1639141858/images/news/normal3226.jpg
Een hoorspel met spannende vertellingen, nieuwe liedjes en checkvragen, speciaal voor kinderen tot ca 12 jaar. Voor tijdens het spelen, in de auto onderweg, op zondag, of samen met je hele klas of met je club. En voor ouders ook stiekem leuk om mee te luisteren.
Diaken van dienst: Susanne Belder


29 januari Eigen Jeugdwerk
Jeugdwerk binnen onze gemeente.
Diaken van dienst: Teus de Keijzer
 
terug
 
 
 

Inloggen

 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.