PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Collectedoelen jan 2022 Collectedoelen jan 2022
Collecte januari 2022
2 januari: Diaconie
Onder diaconaat verstaan wij dienst, namelijk de dienst  van christelijke barmhartigheid. Het is een opdracht van God dat we diegene die hulpbehoevend is de zorg geven die ze nodig hebben. De tekst uit Filippenzen 4:19 is een tekst waarin God ons een belofte doet die niet in materiële zaken is uit te drukken.

9 januari: Joy for Children
Er wordt een filmpje getoond wat aangeleverd wordt door John van Est
16 januari: Schuld Hulpmaatje
Geld geven helpt niet als iemand schulden heeft, deskundige hulp wel. Dat is een van de slogans van de stichting schuldhulpmaatje. De vrijwilligers van schuldhulpmaatje   bieden gratis hulp aan voor iedereen die dit nodig heeft. Zij doen dit zonder oordelen. Zij gaan gewoon met de hulpvrager aan de slag, om weer financieel orde op zaken te stellen. Naastenliefde is de basis en het evangelie is een inspiratiebron. We kunnen de organisatie niet alleen ondersteunen in geld maar ook in Gebed want dat is onmisbaar voor het werk van SchuldHulpMaatje
23 januari: Missionair Werk
Kerk in van en voor een dorp. Dit is niet alleen noodzakelijk over onze grenzen heen maar ook in ons eigen landje. In veel dorpen speelt de kerk een belangrijke rol: als geloofsgemeenschap, maar ook maatschappelijk en cultureel. De Dorpskerkenbeweging van de Protestantse Kerk biedt kleine gemeenten een platform waar zij hun ervaringen kunnen delen, ideeën kunnen opdoen en elkaar kunnen inspireren en motiveren om kerk in, van en voor het dorp te zijn. Gods missie in deze wereld wordt praktisch gemaakt en de liefde van God wordt uitgedragen. Veel dorpskerken hebben hierdoor (opnieuw) verbindingen gelegd met hun buurt. Door samen te werken met anderen kan ook een kleine groep van betekenis zijn en blijft de kerk bestaan.
30 januari: JOP
Elk kind en iedere jongere weet zich geliefd door God. Dat is het verlangen van de organisatie JOP, Jong Protestant. Jong Protestant zet zich in voor kinderen, jongeren en hun ouders. Zij ondersteunen Jong Protestant vrijwilligers en professionals in het jeugdwerk binnen de ProtestantseKerk. Zo kunnen gemeenten een vindplaats zijn van geloof, hoop en liefde, voor alle generaties.
Een voorbeeld van wat ze zoal doen het hoorspel “De Bijbel om je oren”.
https://jongprotestant.protestantsekerk.nl/data/1639141858/images/news/normal3226.jpg
Een hoorspel met spannende vertellingen, nieuwe liedjes en checkvragen, speciaal voor kinderen tot ca 12 jaar. Voor tijdens het spelen, in de auto onderweg, op zondag nu het ‘naar-de-kerk-gaat’ soms even anders gaat door corona. Of samen met je hele klas of met je club. En voor ouders ook stiekem leuk om mee te luisteren.
 
terug
 
 
 

Inloggen

OPROEP tot GEBED.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog organiseerde een adviseur van premier Winston Churchill een groep mensen die elke avond op een vast uur stopten met wat ze aan het doen waren, om in gemeenschap te bidden voor vrede, veiligheid en zekerheid, en voor hen die in Engeland woonachtig zijn. Ze deden dit elke dag en het was alsof de stad niet geraakt werd, zo sterk was hun gebed. Het resultaat was zo wonderbaarlijk dat in korte tijd het bombardement stopte ! Nu organiseren we opnieuw, een groep mensen van verschillende nationaliteiten, om EEN MINUUT LANG te bidden voor de veiligheid van onze landen, voor een einde aan de problemen die ons onderdrukken en kwellen en dat God de beslissingen van onze heersers zal leiden. We ontmoeten elkaar op de volgende tijden: Spanje 16:00 uur Portugal 15:00 uur Canarische Eilanden 15:00 uur Costa Rica 20:00 uur Colombia 19:00 uur Nicaragua 20:00 uur Ecuador 19:00 uur Guatemala 20:00 uur Mexico 20:00 uur NEDERLAND 16:00 uur Panama 19:00 uur Honduras 18:00 uur El Salvador 20:00 uur Venezuela 18:00 uur Uruguay 17:00 uur Paraguay 17:00 uur Brazilië 18:00 uur Argentinië 17:00 uur Chili 17:00 uur Italië 16:00 uur Ik vraag u alstublieft om aan dit initiatief deel te nemen. We stoppen elke dag EEN MINUUT op de aangegeven tijden, OM GOD TE VRAGEN om vrede in de wereld, zodat conflicten kunnen eindigen en de rust wordt hersteld in alle naties van de aarde, en zodat gezinnen bij God hun veiligheid en redding zoeken. Als we de enorme kracht van gebed zouden begrijpen, zouden we versteld staan. Als u dit verzoek naar uw contacten kunt sturen, kunnen we God om een wonder vragen met ons gebed. ZET ELKE DAG DE WEKKER OP JE TELEFOON, op de tijd die voor je land is ingesteld, en bid een minuutje voor vrede. Dank, Gods Zegen, verenigd in gebed, 🙏🏻 ❤👍🏻
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.