PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Collectedoelen jan 2022 Collectedoelen jan 2022
Collecte januari 2022
2 januari: Diaconie
Onder diaconaat verstaan wij dienst, namelijk de dienst  van christelijke barmhartigheid. Het is een opdracht van God dat we diegene die hulpbehoevend is de zorg geven die ze nodig hebben. De tekst uit Filippenzen 4:19 is een tekst waarin God ons een belofte doet die niet in materiële zaken is uit te drukken.

9 januari: Joy for Children
Er wordt een filmpje getoond wat aangeleverd wordt door John van Est
16 januari: Schuld Hulpmaatje
Geld geven helpt niet als iemand schulden heeft, deskundige hulp wel. Dat is een van de slogans van de stichting schuldhulpmaatje. De vrijwilligers van schuldhulpmaatje   bieden gratis hulp aan voor iedereen die dit nodig heeft. Zij doen dit zonder oordelen. Zij gaan gewoon met de hulpvrager aan de slag, om weer financieel orde op zaken te stellen. Naastenliefde is de basis en het evangelie is een inspiratiebron. We kunnen de organisatie niet alleen ondersteunen in geld maar ook in Gebed want dat is onmisbaar voor het werk van SchuldHulpMaatje
23 januari: Missionair Werk
Kerk in van en voor een dorp. Dit is niet alleen noodzakelijk over onze grenzen heen maar ook in ons eigen landje. In veel dorpen speelt de kerk een belangrijke rol: als geloofsgemeenschap, maar ook maatschappelijk en cultureel. De Dorpskerkenbeweging van de Protestantse Kerk biedt kleine gemeenten een platform waar zij hun ervaringen kunnen delen, ideeën kunnen opdoen en elkaar kunnen inspireren en motiveren om kerk in, van en voor het dorp te zijn. Gods missie in deze wereld wordt praktisch gemaakt en de liefde van God wordt uitgedragen. Veel dorpskerken hebben hierdoor (opnieuw) verbindingen gelegd met hun buurt. Door samen te werken met anderen kan ook een kleine groep van betekenis zijn en blijft de kerk bestaan.
30 januari: JOP
Elk kind en iedere jongere weet zich geliefd door God. Dat is het verlangen van de organisatie JOP, Jong Protestant. Jong Protestant zet zich in voor kinderen, jongeren en hun ouders. Zij ondersteunen Jong Protestant vrijwilligers en professionals in het jeugdwerk binnen de ProtestantseKerk. Zo kunnen gemeenten een vindplaats zijn van geloof, hoop en liefde, voor alle generaties.
Een voorbeeld van wat ze zoal doen het hoorspel “De Bijbel om je oren”.
https://jongprotestant.protestantsekerk.nl/data/1639141858/images/news/normal3226.jpg
Een hoorspel met spannende vertellingen, nieuwe liedjes en checkvragen, speciaal voor kinderen tot ca 12 jaar. Voor tijdens het spelen, in de auto onderweg, op zondag nu het ‘naar-de-kerk-gaat’ soms even anders gaat door corona. Of samen met je hele klas of met je club. En voor ouders ook stiekem leuk om mee te luisteren.
 
terug
 
 
 

Inloggen

 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.