Protestantse Kerk in Nederland
Gereformeerde Kerk Asperen
 
 
Activiteiten kerkelijk seizoen 2020/2021 Activiteiten kerkelijk seizoen 2020/2021
Nu de ontmoetingen rondom de kerkdienst beperkt zijn tot een klein aantal gemeenteleden, worden andere activiteiten misschien wel belangrijker dan ooit. Voor sommige daarvan – zoals de kookgroep – is het op dit moment nog wat lastig om aan te geven of ze door kunnen gaan en in welke vorm. Ook het clubwerk voor kinderen, Tienerkerk en Kliederkerk hebben hun plannen nog niet concreet, maar hierover zal binnenkort informatie volgen.
In het onderstaande overzicht vinden jullie een activiteitenprogramma rondom Vorming & Toerusting die het komende kerkelijk seizoen van start zouden kunnen gaan. Alles onder het voorbehoud van voldoende deelname en mogelijke ontwikkelingen en maatregelen.

Catechese 13plus Doelgroep: 13 tot 18 jarigen Frequentie: 10x op zondagavond van 19:00- 20.00 uur
Start: zondag 20 september in de Rank Korte omschrijving: Jongeren maken kennis met (basisprincipes van) het kerkelijk leven en het christelijk geloof en leren ontdekken hoe dit betrekking heeft op hun eigen leven.

Catechese 18plus (bij voldoende belangstelling) Doelgroep: 18 tot … jarigen Frequentie: 1 informatiebijeenkomst + 7x catechese
Start: zondag 11 oktober 20:00 uur informatiebijeenkomst in de Rank Korte omschrijving: Verdiepende gesprekken over het geloof en de betekenis daarvan in je leven. Deze avonden kunnen ook dienen als voorbereiding op het doen van belijdenis.

Gespreksgroep Mensen van de weg
Doelgroep: 25 tot 40 jarigen
Frequentie: 1x per maand
Start: zondag 25 oktober 20:00 uur in de Rank
Korte omschrijving: Iedereen is op zoek. Hoe ga ik om met stress? Met wie verbind ik me? Hoe wordt mijn omgeving mooier? Iedereen gaat hier op z’n eigen manier mee om. Veel mensen vinden inspiratie in de weg die Jezus ging. In Mensen van de weg onderzoek je in een aantal avonden hoe Hij het leven doorliep en welke keuzes Hij maakte. Wat dreef hem? Hoe maakte Hij verschil? Mensen van de weg is niet discussiëren over ideeën: niemand weet het beter of slechter. Je onderzoekt met een groepje een belangrijke levensweg en vraagt je af of je daar wat mee kunt.

Koffie Plus
Doelgroep: alle gemeenteleden van 18 jaar en ouder
Frequentie: 5 á 6x in het najaar en 5 á 6 x in het voorjaar (wisselend op een middag of avond) Je kunt dus één keer meedoen per ronde.
Start: maandag 21 september om 14:00 uur in de Rank Korte omschrijving: Elkaar ontmoeten en in een ontspannen sfeer in gesprek gaan rond een levens-/geloofsvraag. Iedereen vanaf ± 18 jaar kan zich hiervoor zelf opgeven bij Aagje Middag! Daarnaast zal Aagje Middag ook zoveel mogelijk mensen telefonisch benaderen.
Geplande data 2020: 21 september middag; 28 september avond; 5 oktober middag; 12 oktober avond; 2 november middag of 9 november avond. Zit er een geschikte datum voor je bij, wacht dan niet maar meld je vast aan.

Filmavond
Doelgroep: gemeenteleden en andere belangstellenden van 18 jaar en ouder.
Frequentie: 3x per seizoen op donderdagavond om 19.30 uur
Data: donderdag 29 oktober 2020, 17 december 2020 en 11 februari 2021 in de kerkzaal
Korte omschrijving: Er zijn veel mooie films rondom belangrijke levens- en /of actuele thema's . Film kijken kan behalve een lekker avondje uit ook heel erg inspirerend zijn. De films die we in de kerk zullen gaan kijken, zijn films met een inhoud die zeker stof tot nadenken geven. Daarom is er na afloop altijd de mogelijkheid om nog gezellig iets te blijven drinken en even na te praten.

Stilteviering
Doelgroep: gemeenteleden en andere belangstellenden
Frequentie: iedere eerste woensdag van de maand (40-dagentijd: wekelijks) van 20:00 tot 20:30 uur
Start: woensdag 7 oktober in de kerkzaal of de Rank Korte omschrijving: Niet altijd heb je behoefte aan gesprekken of aan het ontvangen van informatie. Soms wil je juist stil worden, even helemaal tot rust komen. In deze korte viering proberen we die stilte in onszelf te zoeken via geleide meditatie, mooie teksten en rustige muziek. Open kerkzaal Doelgroep: gemeenteleden en andere belangstellenden Frequentie: wekelijks op woensdag van 19:00 tot 20:00 uur Start: woensdag 23 september Korte omschrijving: Zomaar even een moment rust zoeken in de kerk. Om de stilte te ervaren, te mediteren, te bidden, een kaars aan te steken ...
terug
 
 
 
 

Open Kerkzaal voor iedereen
datum en tijdstip 30-09-2020 om 19.00 uur
meer details

KoffiePlus-middag
datum en tijdstip 05-10-2020 om 14.00 uur
meer details

Gemeente-avond
datum en tijdstip 05-10-2020 om 19.30 uur
meer details

Catechese informatie-avond 18 plus
datum en tijdstip 11-10-2020 om 20.00 uur
meer details

 
"STILTEMOMENT".
OPEN KERK.
Elke woensdagavond is de kerkzaal een uurtje open voor iedereen die gewoon even behoefte heeft aan stilte.
Even tot rust komen om na te denken, te mediteren, te bidden of een kaarsje aan te steken.
Voel je vrij om er gebruik van te maken en vertel het ook aan anderen. Het is zeker ook bedoeld voor mensen van 'buiten'.
De openstelling van de kerkzaal is vanaf vandaag iedere woensdagavond van 19:00 tot 20:00 uur.
Iedere eerste woensdag van de maand is er aansluitend van 20:00 tot 20:30 uur een speciale stilteviering waar iedereen van harte welkom.
Uiteraard met inachtneming van de coronarichtlijnen.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.