PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
40DAGENtijd 40DAGENtijd
Veertigdagentijd Heeft u het al gezien?

Al die krokussen en narcissen die hun kopjes uit de grond steken? Al die bomen en struiken die laten zien dat het voorjaar er weer aan komt. De eerste tekenen dat we een ander seizoen tegemoet gaan. Voor veel mensen kan het na het grauwe winterweer niet snel genoeg gaan. Er is behoefte aan de warmte en het licht van de zon. We zijn vertrouwd met het wisselen van de seizoenen en weten dat de lente de winter op zal volgen. Het geeft structuur aan het leven net als terugkerende rituelen in het jaar. In de kerk kennen we de kerkelijke kalender die structuur geeft aan het kerkelijk jaar. Er is een tijd geweest dat ik nog nooit van die kalender had gehoord. Ook niet van het begrip 40 dagentijd. Ik kende Goede Vrijdag en Pasen en dat er ook een tijd van voorbereiding bij hoorde.....ik heb het nooit gemerkt. De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor die 40 dagentijd en persoonlijk ben ik daar blij mee. Ik denk dat het goed is als we in ons leven tijd nemen om bewust na te denken over de wereld, over onszelf, over God, over Jezus Christus enz. Persoonlijk heb ik heel veel moeite met het creëren van dit soort rustmomenten. Ik heb de neiging om maar door te gaan en de tijd die overblijft die vul ik via de scrolfunctie op mijn telefoon. Ik hoop dat het jullie beter afgaat om in het dagelijks leven tijd te maken voor meditatie en gebed. Er is ontzettend veel materiaal voorhanden die kunnen helpen om inhoud te geven aan deze periodes van bezinning, van reflectie.

Tineke van Ooijen
terug
 
 
 

Inloggen

2021
Namens de Gereformeerde kerk te Asperen wens ik u allen veel heil en zegen toe in dit nieuwe jaar.
Houd moed, heb lief.
 
"STILTEMOMENT".
OPEN KERK. (Door aangescherpte coronarichtlijnen tijdelijk niet mogelijk)
Elke woensdagavond is de kerkzaal een uurtje open voor iedereen die gewoon even behoefte heeft aan stilte.
Even tot rust komen, om na te denken, te mediteren, te bidden of een kaarsje aan te steken.
Voel je vrij om er gebruik van te maken en vertel het ook aan anderen. Het is zeker ook bedoeld voor mensen van 'buiten'.
De openstelling van de kerkzaal is vanaf vandaag iedere woensdagavond van 19:00 tot 20:00 uur.
Iedere eerste woensdag van de maand is er aansluitend van 20:00 tot 20:30 uur een speciale stilteviering waar iedereen van harte welkom is.
Uiteraard met inachtneming van de coronarichtlijnen.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.